ΓΓ ΑΚΕΛ: Ζητούμε παρέμβαση από τον Γενικό Εισαγγελέα για τις κατασκοπείες

Την ελπίδα οι απαντήσεις για την ύπαρξη και δραστηριοποίηση του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο να δοθούν σύντομα, εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Σχολιάζοντας τις νέες πληροφορίες που βλέπουν τη δημοσιότητα για παροχή υπηρεσιών από την εταιρία ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού ακόμα και στην αστυνομία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το κόμμα και κατ’ επέκταση και η ίδια η κοινωνία αναμένει ότι οι απαντήσεις από την ίδια την Κυβέρνηση στο θέμα θα είναι ξεκάθαρες και πειστικές και ότι δε θα υπάρξει προσπάθεια να κουκουλωθεί κι αυτή η υπόθεση.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι αν δεν δοθούν οι απαντήσεις που αναμένονται, το ΑΚΕΛ θα αντιδράσει έντονα και δε θα αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά.

Θέλουμε να δούμε να εφαρμόζεται και αυτό το οποίο είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο. Ότι ενδεχομένως υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα πρέπει να γίνουν συλλήψεις, διερευνήσεις και αναμένουμε να ακούσουμε από την πλευρά της κυβέρνησης πώς απαντά σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί. Διότι λέγονται, επαναλαμβάνω πάρα πολλά. Ξέρουμε αρκετά. Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία λέμε δημόσια, αλλά θα αναμένουμε να ακούσουμε από την κυβέρνηση. Και όταν ακούσουμε από την κυβέρνηση τότε θα τοποθετηθούμε και εμείς δημόσια.

Θεωρείτε δηλαδή ότι μπορεί να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα;

Έχει γραφτεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε σχέσεις με πολιτικά κόμματα. Περιμένουμε να ακούσουμε, επαναλαμβάνω, από την κυβέρνηση.

Έχετε χρονολογία από πότε; Διότι είπατε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Από ό,τι καταλαβαίνω η εταιρεία αυτή λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, αν δεν είναι και περισσότερα. Ως εκ τούτου πρέπει να μας ενημερώσουν για το πώς ήρθε εδώ αυτή η εταιρεία, γιατί δόθηκε η άδεια να αγοραστεί ένα τέτοιο κατασκοπικό βαν, το οποίο μάλιστα, ακούμε τώρα ότι έχει εισαχθεί στην Κύπριο ως όργανο μετεωρολογίας. Ξέρετε, όταν κυκλοφορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο με όργανα αξίας 9 εκ. σε μια χώρα, και είμαστε ένας  πολύ μικρός τόπος, οι υποψίες είναι πάρα πολλές για το τι έκανε και πώς λειτουργούσε.

Θέλουμε να ακούσουμε λοιπόν πολύ πειστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας και γιατί το ΑΚΕΛ δεν ζητά την παρέμβαση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε:

Κατά την άποψη μας ναι, και το ζητούμε. Να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διερεύνησης ο Γενικός Εισαγγελέας.

Επαναλαμβάνω ότι το εντεταλμένο όργανο της πολιτείας για να κάνει αυτές τις έρευνες είναι η αστυνομία.

Νίκος Τορναρίτης στον Άστρα: Σοβαρότατα τα ερωτήματα – Θα απαντηθούν από τις αστυνομικές έρευνες

Τα ερωτήματα γύρω από το θέμα είναι σοβαρότατα και πρέπει να απαντηθούν από τις αστυνομικές έρευνες, περιορίστηκε να πει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου: Αναμένουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση

Επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο και πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις που να αφορούν εθνικά ζητήματα, το ΔΗΚΟ αναμένει τις απαντήσεις από την Κυβέρνηση και μετά θα τοποθετηθεί, δήλωσε από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.