ΓΓ Αριστερής Κίνησης: Γίνεται μια προσπάθεια να επικρατήσει «μια αυτοκρατορία φόβου»

Γίνεται μια προσπάθεια να επικρατήσει «μια αυτοκρατορία φόβου» δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε διαδικτυακή τ/κ εκπομπή ο γγ της «Αριστερής κίνησης», Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, στον οποίο χθες δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Τουρκία με το αιτιολογικό του άρθρου G-82 που αναφέρεται σε ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Κορκμαζχάν είπε ότι η απαγόρευση αφορούσε μόνο τον ίδιο ενώ τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας της «Αριστερής κίνησης» μπήκαν κανονικά  στην Τουρκία. Τον ρώτησαν, ανέφερε, το επάγγελμά του και γιατί πήγε στην Τουρκία, εάν πήγε για να κάνει έρευνα για τις εκλογές στην Τουρκία. Τον ρώτησαν επίσης, πρόσθεσε, εάν είναι παντρεμένος κι άλλες προσωπικές ερωτήσεις.

Δεν του εξήγησαν όμως, συνέχισε, ποιος είναι ο λόγος που τον είχαν 2 – 3 ώρες στην αναμονή για λόγους ασφαλείας και γιατί δεν του επιτρεπόταν η είσοδος στη χώρα.

«Δεν έχουμε κάτι αρνητικό εναντίον της Τουρκίας. Εμείς θέλουμε να συνεχισθεί η δημοκρατική και ειρηνική ζωή στη χώρα μας. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν είναι περιουσία κανενός» ανέφερε.

Σε ανάρτησή του χθες βράδυ στα ΜΚΔ, ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν έγραψε ότι η αντιπροσωπεία της «Αριστερής κίνησης» είχε ραντεβού με το Κόμμα των Εργαζομένων στην Τουρκία, το HDP και το ΡΛΚ στην Άγκυρα, με τους οποίους θα συζητήσουν το Κυπριακό, τον αγώνα για ομοσπονδία και τις παρεμβάσεις, τις πιέσεις του καθεστώτος του ΑΚΡ στην τ/κ κοινότητα.

Το πρόγραμμα των επαφών, συνέχισε, θα πραγματοποιηθεί με τους 4 της αντιπροσωπείας στους οποίους η είσοδος στην Τουρκία επιτράπηκε.

Στην ανάρτησή του ο κ. Κορκμαζχάν πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκική Δημοκρατία είναι «το καθεστώς του ενός ανδρός και η κυβέρνηση του ΑΚΡ. Οι προοδευτικοί και πατριώτες Τ/κ δεν είναι κίνδυνος, είναι ασφάλεια για τους λαούς της Τουρκίας. Δεν θα σκύψουμε ούτε στο καθεστώς του ενός ανδρός, ούτε στην κυβέρνηση του ΑΚΡ, ούτε και στους διορισμένους στο βορρά της Κύπρου».

Θα δυναμώσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για δημοκρατία στην Τουρκία και ειρήνη στην Κύπρο, δίπλα-δίπλα με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας, πρόσθεσε και κατέληξε γράφοντας: «Δεν φοβόμαστε, δεν θα σιωπήσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.