ΓΓ ΚΕΒΕ: Δεν μετακινηθήκαμε από τη θέση για κατάργηση της ΑΤΑ (ηχητικό)

Σε αναμονή μιας νέας συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας είναι το ΚΕΒΕ για να ακούσει αναλυτικά τις σκέψεις και απόψεις του για το θέμα της ΑΤΑ, ωστόσο το Επιμελητήριο δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση για κατάργηση του θεσμού, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός του Γραμματέας, Μάριος Τσιακκής.

Ο κ. Τσιακκής υποστήριξε ότι δεν είναι σωστός ο μηχανισμός επικαιροποίησης του θεσμού και ότι το ΚΕΒΕ δεν μπορεί να συζητά αύξηση πέραν από το 50 % και επαναφορά της ΑΤΑ στο 100%.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αύξηση του πληθωρισμού διαβρώνει την απόδοση των μισθών. Ωστόσο, είπε, διαχρονικά αν δει κάποιος τη διακύμανση του πληθωρισμού, με εξαίρεση αυτή την περίοδο, κυμαίνεται γύρω στο 2 με 3%.

Για το ξένο προσωπικό, ο κ. Τσιακκής ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις θα φέρουν μόνο εάν δεν βρίσκουν ντόπιο, καθώς τους κοστίζει περισσότερο.

Όσον αφορά τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, ανέφερε ότι θεωρεί πάρα πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι συνεχώς ακούμε για κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ.

Εκείνο που δεν μπορούμε να ξέρουμε, επισήμανε, είναι εάν θα έρθει το ντόμινο και στις ευρωπαϊκές τράπεζες, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο της τραπεζικής κρίσης σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δημιουργεί το ενδεχόμενο να μπούμε σε ελεγχόμενη ύφεση.

Αυτή, ισχυρίστηκε, δεν είναι η κατάλληλη ώρα να φορτωθούν οι επιχειρήσεις με περισσότερα βάρη.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΚΕΒΕ:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy