ΓΓ ΝΑΤΟ: Αποδεχτές οι ανησυχίες της Τουρκίας…

NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a news conference at the Alliance's headquarters in Brussels, Belgium January 7, 2022. REUTERS/Johanna Geron

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεσή της στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, δήλωσε χθες στη Φινλανδία ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία και έτσι οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψιν.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε συνέντευξή του στον «Π», ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει την Κύπρο στις αγκάλες του ΝΑΤΟ μετά τη λύση. Αυτό το «όπλο» της ασφάλειας που αντιμετωπίζει, όπως λέει σήμερα η ΕΕ, μπορεί να ξεκλειδώσει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού. Ο κ. Νεοφύτου ανοίγει ξανά το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ υιοθετώντας την πάγια θέση της Πινδάρου ότι «η Κύπρος είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης». Με τη λύση του Κυπριακού θέλει επίσης να μπουν όλες οι χώρες της γειτονιάς στην «ενεργειακή εξίσωση με αυστηρά εμπορικούς όρους και με άξονα τη διανομή του φυσικού αερίου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.