ΓΓ ΠΕΟ για ΑΤΑ: Πρέπει να αποκαθιστά την αξία του μισθού σε συνθήκες πληθωρισμού (ηχητικό)

Η όποια ρύθμιση για την ΑΤΑ πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο της μεταβατικής συμφωνίας του 2017 και οι παράμετροι πρέπει να αποκαθιστούν την αξία του μισθού μέσα στις συνθήκες του πληθωρισμού, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Αυτή η αύξηση, ανέφερε, πρέπει να είναι ορατή σε ότι αφορά το στόχο στην πλήρη απόδοση της.

Πρόσθεσε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο κ.Παναγιώτου ανέλυσε τις παραμέτρους πάνω στις οποίες κινούνται οι σκέψεις και οι στόχοι του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση αντιτίθεται στην κατάργηση της ΑΤΑ αλλά ούτε αποδέχεται την απόδοσή της στο 100%.

Η κ. Χαραλάμπους διέψευσε ότι ο υπουργός Εργασίας ανέφερε μέχρι σε ποιο ποσοστό μπορεί να αποδοθεί η ΑΤΑ. Σημείωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο εργαλείο αποκατάστασης των μισθών που χάνεται με τον πληθωρισμό, τονίζοντας την ανάγκη απόδοσης της ΑΤΑ σε όλους τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά την απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σημείωσε ότι στην ουσία γίνεται προσπάθεια διόρθωσης των πληθωριστικών πιέσεων με αύξηση των επιτοκίων, χρησιμοποιώντας λάθος εργαλείο, καθώς ο πληθωρισμός δεν οφείλεται στην υπερκατανάλωση.

Χρησιμοποιούνται, τόνισε, πολιτικές φτωχοποίησης των εργαζομένων, παρόλο που αποδεδειγμένα ο πληθωρισμός δεν έχει μειωθεί λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy