ΓΓ ΠΕΟ για εργαζόμενους από τρίτες χώρες: Ο υπουργός Εργασίας κινδυνολογεί

Ο υπουργός Εργασίας κινδυνολογεί τόνισε η ΓΓ της ΠΕΟ.

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους επισήμανε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ πως εδώ και καιρό οι κυβερνώντες διαβουλεύονται με την εργοδοτική πλευρά για το θέμα της στρατηγικής Απασχόλησης Εργαζομένων από τρίτες χώρες, σημειώνοντας ότι ουδέποτε κλήθηκαν για διάλογο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σημείωσε πως ότι έχει να κάνει με την προώθηση των θέσεων των εργοδοτών είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της συνδικαλιστικής πλευράς.

Όπως είπε, αυτό το έργο το είδαν ξανά στο θέμα του κατώτατου μισθού ενώ σημείωσε ότι για το θέμα της ΑΤΑ είναι μεταβατική κυβέρνηση, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του προέδρου Αναστασιάδη.

Η κ. Χαραλάμπους υπέδειξε ότι εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη για απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες, πρέπει να τεκμηριώνεται. Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε, θα υπάρχει η λύση φτηνού εργατικού δυναμικού, που θα λειτουργεί ως μηχανισμός διάβρωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επίσης η ΓΓ της ΠΕΟ, σημείωσε πως αυτό που κάνει ο Κυριάκος Κούσιος με τις θέσεις που έστειλε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι αντίθετο από αυτό που όφειλε να πράξει, με βάση τη σχετική οδηγία της ΕΕ.

Η κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα καταγράφουν τη διαφωνία τους εκεί και όπου δίνονται άδειες σε χώρους που υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις αλλά δεν εφαρμόζονται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy