ΓΓ ΠΕΟ για σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»: Θετική εξέλιξη αλλά δεν μπορεί από μόνο του να διαδραματίσει το ρόλο που επιθυμούμε»

Σε δήλωση σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως σημειώσε ο κ. Κυρίτσης, «η απαίτηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος για έλεγχο στην αγορά εργασίας, για ρυθμισμένες Εργασιακές Σχέσεις και για την υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας να επιτηρεί και να διασφαλίζει ότι οι εργατικές Νομοθεσίες και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν για τους εργοδότες από τις συλλογικές συμφωνίες εφαρμόζονται είναι διαχρονική».

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί το «ΕΡΓΑΝΗ»  ένα ψηφιακό εργαλείο το οποίο αν αξιοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της δυνατότητας ελέγχου και επιτήρησης της αγοράς εργασίας», πρόσθεσε.

«Το εργαλείο αυτό από μόνο του δεν μπορεί διαδραματίσει τον ρόλο που όλοι επιθυμούμε. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί σωστά από τους μηχανισμούς του Υπουργείου Εργασίας και χρειάζεται βεβαίως ισχυρή πολιτική βούληση για ρυθμισμένες Εργασιακές Σχέσεις και αγορά εργασίας η οποία να μην είναι ανεξέλεγκτη ώστε να ευνοεί εργοδοτικές αυθαιρεσίες και ενίοτε εργοδοτική ασυδοσία», κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.