ΓΓ ΠΕΟ: Μέτρα «μιας πνοής» οι αποφάσεις Υπουργικού – Δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά η ακρίβεια

Ως μέτρα μίας πνοής χαρακτηρίζει η ΠΕΟ τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.


Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η Γ.Γ της συντεχνίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά η ακρίβεια αφού τα μέτρα είναι με την μορφή των εφάπαξ χορηγιών και ίσως μένουν έξω και άλλες ομάδες που έχουν ανάγκη.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα διαβίωσης και έκθεσης στην φτώχεια που αντιμετωπίζουν οι λήπτες ΕΕΕ οι οποίοι από το 2014 παίρνουν 480 ευρώ και ήρθε σήμερα η κυβέρνηση να δώσει μια εφάπαξ στήριξη των 100 ευρώ, η οποία σίγουρα δεν είναι αρκετή.

Η κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι η ΠΕΟ ζητά διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής μέσω του επιδόματος τέκνου ή και άλλων επιδομάτων.


Στοχευμένα τα μέτρα, υποστηρίζει η ΟΕΒ

Από την πλευρά της η ΟΕΒ κρίνει ως στοχευμένα τα μέτρα εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τις χθεσινές ανακοινώσεις.

Ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας Μιχάλης Αντωνίου, ανέφερε ότι με αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του πληθωρισμού και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέες αποφάσεις για στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

ΕΚΥΣΥ: Κανένα όφελος για συνταξιούχους από τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού

Ο Γ.Γ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης είπε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα όφελος από τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.


Όπως εξήγησε, παρουσίασαν ως απόφαση του Υπουργικού ένα μέτρο που ισχύει στο νόμο που διέπει το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων.

Ο κύριος Σκαρπάρης διευκρίνισε ότι ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξεων θα γινόταν έτσι και αλλιώς από την 1η Ιουλίου με βάση τον νόμο περί κοινωνικών ασφαλίσεων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.