ΓΓ ΠΕΟ: Ο ΠτΔ με στοχοποίησε μιλώντας με υποτιμητικό τρόπο – Πως απαντάει στις επικρίσεις για αποκοπή της ΑΤΑ

Οι εργαζόμενοι έστειλαν δυναμικά με την συμμετοχή τους στην χθεσινή κινητοποίηση και ενωμένοι το μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι το ζήτημα της ΑΤΑ δεν έχει να κάνει με τις εκλογές, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η γγ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Πρόσθεσε ότι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα θα ληφθούν αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων, των δεδομένων που υπάρχουν και των προθέσεων της εργοδοτικής πλευράς.

Η κα Χαραλάμπους επέκρινε τον πρόεδρο της δημοκρατίας ο οποίος σε δηλώσεις του έκαμε λόγο για φωνασκούντες διαδηλωτές ενώ στοχοποίησε και την ίδια μιλώντας με υποτιμητικό τρόπο. Τόνισε ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας αντί να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αντιδράσουν, εφόσον ο υπουργός του κήρυξε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση, επέλεξε να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους, έκανε μαθήματα για την οικονομία, άκουσε φωνασκίες της αντιπολίτευσης και παρέλειψε να αναφερθεί στους εργοδότες.

Όσον αφορά τις επικρίσεις ότι η κα Χαραλάμπους έκοψε την ΑΤΑ την περίοδο που ήταν υπουργός εργασίας, υπενθύμισε ότι το 2011 έγινε συμφωνία για παγοποίηση της ΑΤΑ και ακολούθως ανατέθηκε στην υπουργό εργασίας να ξεκινήσει επαφές με τους εταίρους καθώς η ΕΕ έβαζε θέμα κατάργησης της. Τότε, είπε, μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις και το υπουργείο εργασίας είχε προτείνει την καταβολή της ΑΤΑ μια φορά το χρόνο εφόσον υπήρχε θετική ανάπτυξη. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι εργοδότες έχοντας υπόψη και την απαίτηση της τρόϊκα για κατάργηση της ΑΤΑ απέφυγαν να τοποθετηθούν.

Η κα Χαραλάμπους υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι άλλο είναι η παγοποίηση και άλλο η κατάργηση, υποδεικνύοντας πως το 2017 δεν θα μιλούσαμε για επανεκκίνηση της ΑΤΑ εάν υπήρχε κατάργηση του θεσμού. Είναι, τόνισε, ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα που δεν απαντά στο σήμερα και η ίδια η κυβέρνηση δεν τιμά αυτό που υπέγραψε.

Υπογράμμισε ότι όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί δεν υπάρχει περίπτωση να πάει το θέμα της ΑΤΑ στις ελληνικές καλένδες. Υπάρχει συμφωνία που έχει λήξει και πρέπει να γίνει καινούργια που πρέπει να αποδίδει την ΆΤΑ, τόνισε.

Καταδίκασε ο Μαυρογιάννης

Τα όσα είπε ο ΠτΔ καταδίκασε με tweet του ο υποψήφιος για την προεδρία ΑΝδρέας Μαυρογιάννης χαρακτηρίζοντας της προσβλητική και απαράδεκτη.

«Προσβλητική για τις γυναίκες. Απαξιωτική για τις συντεχνίες, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και το δικαίωμα έκφρασης και διεκδίκησης. Κρίμα.»

 

ΠΟΓΟ: Δεν μας προκαλεί έκπληξη
Τοποθέτηση για την προσβολή προς την Σωτ. Χαραλάμπους έκανε και το γυναικείο κίνημα ΠΟΓΟ:
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ δεν αποτελεί έκπληξη. Τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός όσο και η δεκαετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη μας έχουν συνηθίσει στα σεξιστικά σχόλια, τις χυδαιότητες, την υποτίμηση και την απαξίωση. Πόσο δε μάλλον τώρα που Πρόεδρος και η κυβέρνηση του Συναγερμού στρέφονται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, γυναικών και αντρών.
Αυτές οι αντιλήψεις μας πεισμώνουν για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ανισότητες στην εργασία, στην κοινωνία, στη ζωή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.