ΓΓ ΠΕΟ: Οι δύο κατευθύνσεις που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης των συνεπειών της ουκρανικής κρίσης τόνισε στον Άστρα η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σημείωσε ότι υπάρχουν επιπτώσεις που μπορούν προβλεφθούν και για τις οποίες πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Η κ. Χαραλάμπους επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης της χώρας με κυπριακούς πόρους αλλά και ενός ολοκληρωμένου πακέτου διάβρωσης των εισοδημάτων από την ακρίβεια.

Τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας των πολιτών από το ράλι τιμών που επικρατεί.

Ανέφερε επίσης ότι ο Υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση τους δεν απέκλεισε την επιβολή πλαφόν σε κάποια προϊόντα, ωστόσο ανέπτυξε προβληματισμούς στην εφαρμογή του.

Η κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι εάν και εφόσον ληφθεί απόφαση για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων θα πρέπει να συνδυαστούν με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας.

OEB: Θα αυξηθεί ο πληθωρισμός και οι τιμές

Ανησυχία επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην Κύπρο και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Κώστας Χριστοφίδης, ανέφερε ότι οι κυρώσεις έναντι της Ρωσίας θα παραμείνουν και μετά την κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές με κυριότερη την πλήρη απεξάρτηση από τη ρωσική αγορά.

Σημείωσε ότι αν και ο Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τους κοινωνικούς εταίρους για το υγιές τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, τόνισε ότι η μη λήψη αποφάσεων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Ανέφερε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί καθώς και η τιμή των καυσίμων και βασικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το αρμόδιο Υπουργείο ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.