ΓΓ ΠΕΟ: Οι εργοδότες αντιδρούν για κατώτατο μισθό γιατί θέλουν φτηνή εργασία

Την ανάγκη για λήψη ολοκληρωμένων μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων τόνισε η ΓΓ της ΠΕΟ.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η Σωτηρούλα Χαραλάμπους επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι η ΠΕΟ μέσα από τις 18 προτάσεις της, ζητά να ληφθούν μέτρα κατά της ακρίβειας με μειώσεις φορολογιών, προκειμένου να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες από το ράλι αυξήσεων στις τιμές.

Επισήμανε ακόμα ότι πρέπει να ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων για να περιοριστούν οι επιπτώσεις που προκύπτουν, λόγω της ακρίβειας.

Για τη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή και να μην υπάρξει πισωγύρισμα για τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.


Ανέφερε ακόμα ότι οι εργοδότες αντιδρούν για τον κατώτατο μισθό γιατί όπως ανέφερε θέλουν να έχουν φτηνή εργασία και όχι να επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα, η κ. Χαραλάμπους υπέδειξε ότι η ΑΤΑ ως θεσμός πρέπει να επεκταθεί και να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.

ΓΓ ΔΕΟΚ: Άρνηση από την εργοδοτική πλευρά για κατώτατο μισθό και ΑΤΑ

Από την πλευρά του και ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Ιωσήφ Αναστασίου τόνισε την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας με σκοπό τη στήριξη των εργαζομένων και κυρίως των ευάλωτων ομάδων και των καταναλωτών.


Σημείωσε ότι υπάρχει άρνηση από την εργοδοτική πλευρά τόσο για τον κατώτατο μισθό όσο και για την ΑΤΑ. Ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες και οι εργαζόμενοι καθώς όπως είπε στο άμεσο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε πρωτοφανή δεδομένα.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα και να προχωρήσει ανάμεσα σε άλλα στη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού που πρέπει όπως είπε να είναι αξιοπρεπής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.