ΓΓ ΠΕΟ: Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο Θ.Αντωνίου – Τι αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία (ηχητικά)

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με βάση το νόμο για το ΓεΣΥ οφείλει να εξετάσει εάν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος ή ασυμβίβαστο για τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ, η σύζυγος του οποίου είναι φυσιοθεραπεύτρια και είναι πάροχος, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Ερωτηθείς γιατί δεν το έπραξε και για τον κύριο Αγαθαγγέλου ο διορισμός του οποίου δημοσιεύτηκε από την περασμένη Παρασκευή στην εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Πετρίδης απάντησε ότι δεν είχε προχωρήσει ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ.

Ανέφερε επίσης ότι τώρα ενημερώθηκε η Ελεγκτική Υπηρεσία και ότι θα διερευνηθεί από πότε είναι συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ η σύζυγος του κ. Αντωνίου.

Εξήγησε ότι σύγκρουση συμφέροντος σημαίνει ότι εάν κάποιος ανήκει στο ΔΣ ενός Οργανισμού και αυτός ο Οργανισμός πρόκειται να αγοράσει ένα προϊόν το οποίο πουλά συγγενείς του, τότε πρέπει αυτό το άτομο να απέχει από τη συγκεκριμένη συνεδρία.

Το ασυμβίβαστο, πρόσθεσε ο κύριος Πετρίδης, είναι πιο σοβαρό και εξυπακούει ότι ένα άτομο δεν δικαιούται καν να συμμετέχει σε ένα ΔΣ λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων.

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφερε ο Μάριος Πετρίδης:

ΓΓ ΠΕΟ: Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ

Για στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, με αφορμή την αντίδραση του στον διορισμό Αγαθαγγέλου, έκαμε λόγο η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, με αφορμή την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ξεκαθάρισε ότι ο κύριος Αντωνίου, δήλωνε σύγκρουση συμφερόντων και δεν συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις του ΟΑΥ με τους φυσιοθεραπευτές, καθώς η σύζυγος του είναι φυσιοθεραπεύτρια συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ.

Διερωτήθηκε γιατί η Ελεγκτική Υπηρεσία ενεργεί ως επιτροπή ασυμβίβαστου στην περίπτωση του κυρίου Αντωνίου και δεν παρενέβη όταν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας ο διορισμός του κυρίου Αγαθαγγέλου.

Η κ.Χαραλάμπους τόνισε ότι κάποιοι προσπαθούν πολύ στοχευμένα να πλήξουν τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ και ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αντέδρασε αμέσως μετά την επιστολή του προέδρου της ΕΝΙΚ δόκτωρος Σωτηρίου, εναντίον του κυρίου Αντωνίου.

Όσον αφορά την απόφαση για ακύρωση του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου, η ΓΓ της ΠΕΟ ανέφερε ότι πέραν από τον ετσιθελισμό της κυβέρνησης να επιβάλει τον πρόεδρο του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ, αναδεικνύεται και η δύναμη της συλλογικής αντίδρασης από την Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ, η οποία κινητοποιήθηκε για να υπερασπιστεί και να προστατέψει τη φιλοσοφία και να προωθήσει τη βελτίωση του ΓεΣΥ.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι και οι γιατροί πρέπει να έχουν ρόλο στο ΓεΣΥ, καθώς η προσφορά τους είναι καταλυτική για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας.

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφερε η κ. Χαραλάμπους:

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.