ΓΓ ΠΟΒΕΚ: Ίσως χειρότερη κατάσταση από το 2013 – «Χτυπήματα κάτω από τη μέση» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες Χριστουγεννιάτικες περιόδους και οι καταστηματάρχες αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, τόνισε ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο, λέγοντας ότι ίσως είναι χειρότερη η κατάσταση από την οικονομική κρίση του 2013.

Ο κ. Κουρσάρης ανέφερε επίσης ότι περίπου το 12% των επιχειρήσεων ανέστειλαν την λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, η οποία, όπως είπε, έχει επηρεάσει την καταναλωτική διάθεση των πολιτών.

Ανέφερε ακόμα ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, δέχθηκε «χτυπήματα κάτω από τη μέση», λέγοντας ότι δεν έτυχαν στήριξης από την κυβέρνηση και τις τράπεζες.

Ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ επεσήμανε παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να απορροφήσουν, μέρος των αυξήσεων στις τιμές που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες.

Σημείωσε ωστόσο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.