ΓΓ ΠΟΒΕΚ: Μικρή η αύξηση στην εφάπαξ χορηγία προς τους μικρομεσαίουςΗ εφάπαξ χορηγία προς τους μικρομεσαίους θα έπρεπε να αυξηθεί τουλάχιστον στα 300 εκατομμύρια ευρώ για να δοθεί πραγματικά βοήθεια, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης.

Διαβάστε επίσης: Άρχισε η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σημείωσε ότι στο 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απασχολείται μόνο ένα άτομο οπότε η επιχείρηση θα πάρει μόνο τα 1250 ευρώ, ποσό που είναι μικρό.

Ο κύριος Κουρσάρης έφερε ως παράδειγμα την Βρετανία όπου η κυβέρνηση έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό προς τους δήμους οι οποίοι προχώρησαν σε απευθείας χορηγίες προς τις επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή επανέφερε και το θέμα των συνταξιούχων οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν εγκρίθηκαν για επιδότηση τονίζοντας ότι η ΠΟΒΕΚ θέλει να ξανασυζητήσει το θέμα με την υπουργό εργασίας.

Όσον αφορά τις γκρίζες ζώνες που υπάρχουν και τις απορίες που δημιουργούνται στους μικροεπειχειρηματίες ο κύριος Κουρσάρης τόνισε ότι θα πρέπει το υπουργείο να έχει ανοικτή επικοινωνία για να δίνονται εξηγήσεις και η κάθε περίπτωση να εξετάζεται γρήγορα.

Πηγή: Διάλογος/Άστρα