Γι’ αυτό δόθηκαν σχολεία στην Αρχιεπισκοπή;

Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι «πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες και να ενθαρρύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία» και ότι «θεμέλιο σε αυτή την πορεία αποτελεί η παιδεία», θυμήθηκα τις πράξεις της κυβέρνησης η οποία πρόσφατα παρέδωσε κρατικές δομές φροντίδας βρεφών και νηπίων, στην Αρχιεπισκοπή. Και αυτό γιατί η κάθε κυβέρνηση και το κάθε κόμμα πρέπει να κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια και τα συνθήματα.

Είναι αλήθεια ότι η ανάθεση νηπιαγωγείων στην Αρχιεπισκοπή οδηγεί σε αλλαγή νοοτροπίας. Επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλία, αφού ως γνωστόν η Αρχιεπισκοπή είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην Κύπρο. Συνεπώς πληρεί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Αβ. Νεοφύτου.

Όμως προς τα πού οδηγεί αυτή η αλλαγή νοοτροπίας; Οδηγεί σε κάτι «καινούριο» ή στη «μετριότητα και τον συντηρητισμό».

Μια ματιά στις εγκυκλίους της Αρχιεπισκοπής είναι αρκετή για να απαντήσει κανείς στο πιο πάνω ερώτημα. Ειδικά οι χαρακτηρισμοί της Αρχιεπισκοπής για τους μετανάστες, τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τα παιδιά των χωρισμένων γονιών κτλ, παραπέμπουν στον Μεσαίωνα. Και αυτό σίγουρα δεν το λες κάτι «καινούριο». Ούτε καν χθεσινό, αφού παραπέμπει αιώνες πίσω.

ΚΑΖ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.