Για ακόμη μια φορά βλέπει την προδοσία ως «διχόνοια» ο Αναστασιάδης

Ως «διχόνοια» βλέπει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη προδοσία της 15ης Ιουλίου 1974, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε πως «οι σειρήνες που ήχησαν και σήμερα μάς θυμίζουν την τραγωδία της προδοτικής πράξης. Η μεγαλύτερη τιμή αποδίδεται σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χρέος μας να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να υπάρξει διχόνοια στον τόπο μας».

Να σημειωθεί ότι για ακόμα μια χρονιά το κόμμα του Προέδρου με προεξέχοντα τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τίμησε του πραξικοπηματίες καταδρομείς καταθέτοντας στεφάνι δίπλα δίπλα με το ΕΛΑΜ.

Αυτό που συνέβη τη 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της δημοκρατίας ενέργεια της Χούντας των Αθηνών με όσους εκ των Κυπρίων συνέργησαν ή συνεργάστηκαν, δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά του πραξικοπήματος, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και το τρισάγιο στους τάφους των ηρώων που ακολούθησε. Αναφερόμενος στη μέρα, είπε ότι το μνημόσυνο αποτελεί «ένα καθήκον που επιβάλλει την απόδοση τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία ενάντια στην παρανομία.

Και ένα δεύτερο καθήκον, είναι να ενθυμούμαστε ότι όσοι αντιστρατεύονται τη δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στα έσχατα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε και μιλώντας για έσχατα μιλώ και για εσχάτη προδοσία βεβαίως, διότι αυτό που συνέβη την 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της δημοκρατίας ενέργεια της Χούντας των Αθηνών με όσους εκ των Κυπρίων συνέργησαν ή συνεργάστηκαν».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως έχουμε αντλήσει τα διδάγματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θεωρώ ότι έχει πλέον εμπεδωθεί η δημοκρατία, δεν παρατηρούνται βίαιες αντιδράσεις όπως στο παρελθόν. Υπάρχουν οι διαφωνίες, πολλές φορές μπορεί να είναι έντονες, αλλά δεν χαρακτηρίζονται από ασέβεια προς τη δημοκρατία».

Τέλος, ερωτηθείς αν προτίθεται να αναπέμψει το θέμα της μείωσης φόρων ή να προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα. Ουδέποτε ο Πρόεδρος αποφασίζει χωρίς τη γνώμη του νομικού συμβούλου του κράτους για το αν θα αναπέμψει ή αν θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο. Συνεπώς, χρειάζεται υπομονή».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy