Για «ανύπαρκτο θέμα» κάνει λόγο η Κυβέρνηση για τη στάση της στο μνημόσυνο των Αντιστασικών

Πραγματική ασέβεια συνιστά η χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων έγερση από το ΑΚΕΛ ανύπαρκτου θέματος, λέει σε γραπτή απάντησή της στο ΑΚΕΛ, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Οπως αναφέρει, σε απάντηση, “των απαράδεκτων ισχυρισμών του ΑΚΕΛ για δήθεν ασέβεια της Κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Αντίστασης και προασπιστές της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα: Πραγματική ασέβεια συνιστά η χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων έγερση από το ΑΚΕΛ ανύπαρκτου θέματος”.

Λέει επίσης ότι έπρεπε και πρέπει να γνωρίζουν πως οι ομιλητές και το πρόγραμμα των κατ’ επαρχίαν εκδηλώσεων διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεννόηση με τις τοπικές και εκκλησιαστικές Aρχές.

Συνεπώς, ισχυρίζεται , οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. “Είναι εξάλλου καλά γνωστό πως για δεκαετίες οι εκάστοτε Kυβερνήσεις τιμούν τη μνήμη των Αντιστασιακών και των πεσόντων κατά την εισβολή στην κορυφαία εκδήλωση που διοργανώνεται στις 20 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο”.

Ως δεύτερο, η κ. Παρισσινού αναφέρει πως ο σεβασμός της Κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Δημοκρατίας επιμαρτυρείται και με σωρεία δράσεων που για δεκαετίες ήταν αίτημα των Αντιστασιακών και που μόνο η παρούσα Kυβέρνηση ικανοποίησε.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στο πάρκο δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο και αναφέρει ότι επιπρόσθετα, επί της διακυβέρνησης Αναστασιάδη διενεργήθηκαν εκταφές για τους πεσόντες Αντιστασιακούς, οι οποίες έδωσαν την ικανότητα στις οικογένειες να προχωρήσουν σε αξιοπρεπή ταφή των αγαπημένων τους προσώπων.

Η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, ότι παραχωρεί ετήσια χορηγία στον Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας, για κάλυψη λειτουργικών τους εξόδων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.