Για αποδοχή των προτάσεων του ΔΗΚΟ έκανε λόγο ο Ν. Παπαδόπουλος

Επίσημα βαδίζουν μαζί Χριστοδουλίδης – ΔΗΚΟ

Στο «κόκκινο» το προεκλογικό σκηνικό μετά και τη χθεσινή επίσημη απόφαση για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ και με την πρώτη αντίδραση από πλευράς ΔΗΣΥ που κάνει λόγο για «τέρμα στην υποκρισία της ψευδεπίγραφης “ανεξαρτησίας”. Επισημοποιούνται οι συμφωνίες που έγιναν εδώ και καιρό, πίσω από κλειστές πόρτες και με μόνο κοινό σημείο την άκρατη επιθυμία του ΔΗΚΟ και του κ. Χριστοδουλίδη να ανέλθουν και να διαμοιραστούν την εξουσία». Συγκεκριμένα με 132 ψήφους υπέρ και μία αποχή, η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ ενέκρινε την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη. Η συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ενόψει της αποδοχής των πολιτικών προτάσεων του ΔΗΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για μια έντιμη και παραγωγική συνεργασία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη». Αναφέρθηκε σε κάποιες από τις συγκλίσεις που έχουν διαπιστώσει, όπως η ανάγκη αναθεώρησης της τακτικής και της στρατηγικής μας στο Κυπριακό ενόψει της τουρκικής αδιαλλαξίας (αλλά όχι αναθεώρηση της βάσης επίλυσης), η σημαντική αύξηση των αμυντικών δαπανών για να φτάσουν στο 2% του ΑΕΠ και η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, η δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης για την άμεση αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, η καθιέρωση ενός εθνικού κατώτατου μισθού, κατάργηση των διπλών φορολογιών στα καύσιμα και στο ρεύμα, φορολογική μεταρρύθμιση για τη μείωση του φορολογικού βάρους των εταιρειών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε σε γραπτή του δήλωση πως «η απόφαση του ΔΗΚΟ να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Δημοκρατίας ενισχύει τη συλλογική μας προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από το διάλογο με την κοινωνία, για την ανάγκη να εργαστούμε προς την κατεύθυνση ανανέωσης διαδικασιών και νοοτροπιών, μακριά από παραδοσιακές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΔΗΣΥ, του οποίου ο κ. Χριστοδουλίδης είναι μέλος, αναφέροντας πως «ο κ. Χριστοδουλίδης είναι και επίσημα ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ. Επιλέγει με τον πλέον εμφατικό τρόπο να σταθεί απέναντι στην παράταξη και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το ΔΗΚΟ και ο κ. Χριστοδουλίδης συνεργάζονται -όπως οι ίδιοι δηλώνουν- στη βάση ενός πλαισίου πολιτικής που ετοίμασε το ΔΗΚΟ. Ποιο είναι όμως αυτό το πλαίσιο; Και ποιες είναι οι θέσεις του κ. Χριστοδουλίδη που το ΔΗΚΟ αποδέχθηκε, εάν υπάρχουν;»

 

 

Συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες
Ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επισημοποιούνται οι συμφωνίες που έγιναν εδώ και καιρό, πίσω από κλειστές πόρτες και με μόνο κοινό σημείο την άκρατη επιθυμία του ΔΗΚΟ και του κ. Χριστοδουλίδη να ανέλθουν και να διαμοιραστούν την εξουσία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.