Για εκατοντάδες θανάτους κατηγορείται η αντιπολίτευση στην Νικαράγουα

Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουα κάνει λόγο για 197 νεκρούς τους τελευταίους μήνηες

Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας, Ροσάριο Μουρίγιο, η σύζυγος του Προέδρου, Ντανιέλ Ορτέγα, κατηγόρησε την Τρίτη την αντιπολίτευση, η οποία διεξάγει εδώ και μήνες μια εκστρατεία μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης, ότι ευθύνεται για 197 θανάτους.

Υπάρχουν “197 αδέλφια μας η ζωή των οποίων αφανίστηκε από τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες, από τους εγκληματίες. Αυτοί είναι που τους σκότωσαν”, κατήγγειλε η αντιπρόεδρος κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη που παραχωρεί σε μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στην κυβέρνηση.

“Αυτά τα αδέλφια μας, οι πραξικοπηματίες ήταν αυτοί που τα δολοφόνησαν”, επέμεινε η Μουρίγιο συνεχίζοντας την οξύτατη φραστική επίθεσή της εναντίον της αντιπολίτευσης. “Θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους!”, πρόσθεσε η σύζυγος του Προέδρου Ορτέγα.

Ο αριθμός τον οποίο ανέφερε η Μουρίγιο περιέχεται σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Νικαράγουας την Τρίτη.

Κατ` αυτήν, 197 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας “θύματα των πραξικοπηματιών τρομοκρατών” από τη 19η Απριλίου ως την 25η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.