Για επαρκή αριθμός κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία κάνει λόγο ο ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥ αναφορικά με κάποιες δηλώσεις και δημοσιεύματα, ότι διασφαλίζονται κλίνες ΜΕΘ μέσω των θανάτων ασθενών, σημειώνει:

Η Κύπρος κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία την πανδημία covid-19, έχοντας το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας (0,4%).

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, ο ΟΚΥπΥ, πέραν από τη διάθεση κλινών σε κοινούς θαλάμους και ΜΑΦ, ανέπτυξε πέραν των 80 κλινών ΜΕΘ, με προοπτική για ακόμη περισσότερες.

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύθηκαν πέραν των 720 ασθενών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Από τις 4 Νοεμβρίου 2021, έγιναν 238 εισαγωγές και σήμερα, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύονται 32 ασθενείς, όπου ο μέσος όρος νοσηλευόμενων τις τελευταίες 7 ημέρες παραμένει στον ίδιο αριθμό. Ως εκ τούτου, με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ σε επάρκεια και ο ισχυρισμός ότι, διασφαλίζονται κλίνες ΜΕΘ μέσω των θανάτων ασθενών, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όσον αφορά πολυανθεκτικά μικρόβια, αυτά εντοπίζονται σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλο τον κόσμο και έχουμε υποχρέωση να τα περιορίσουμε, ακολουθώντας πιστά τα ενδεδειγμένα ιατρικά πρωτόκολλα.

Χαρακτηριστικές είναι και οι διάφορες διεθνείς δημοσιεύσεις που αναφέρουν ότι, για κάθε 10.000 ασθενείς με covid-19 που είχε το κράτος να φροντίσει, προέκυψαν οι ακόλουθοι θανάτοι: Γερμανία 148, Αγγλία 102, Ισραήλ 51, Δανία 33 και Κύπρος 31.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.