Για επικείμενη κοινωνική έκρηξη στα κατεχόμενα προειδοποιεί ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων»

Πηγή φωτογραφίας: Yeniduzen

Με τίτλο «Λίγο έμεινε για την έκρηξη», η Γενί Μπακίς γράφει ότι ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) Γκιουβέν Μπενγκινχάν δήλωσε ότι οι «ανεύθυνοι υπεύθυνοι», κατά την έκφρασή του, στα κατεχόμενα δεν έχουν εξεύρει καμία λύση κατά της ακρίβειας και είναι απασχολημένοι με τις εσωτερικές τους διαμάχες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε εκπομπή του Mayıs TV όπου, ο κ. Μπενγκινχάν επεσήμανε το γεγονός ότι παρά τις υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, έμειναν καύσιμα που αρκούν μόνο για δύο ημέρες και διερωτήθηκε πώς γίνεται να έμειναν καύσιμα μόνο για δύο μέρες την ώρα που προμηθεύτηκαν καύσιμα χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού.

Ο συνδικαλιστής πρόσθεσε ότι με αυτή την συμπεριφορά οι «αρμόδιοι» θέλουν να πουν «πληρώστε και μην μιλάτε» και πρόσθεσε ότι «λίγο έμεινε για την [κοινωνική] έκρηξη». Είπε επίσης ότι η φτωχοποίηση και αυτά τα κοινωνικά προβλήματα φέρνουν ένα διαφορετικό είδος κοινωνικής διαμάχης και προβλημάτων.

Όταν οι οικογένειες, συνέχισε, οι οποίες βιώνουν οικονομικές δυσκολίες, δεν μπορούν να πάρουν στα παιδιά τους αυτό που ζητούν, συνθλίβονται κάτω από τις αυξήσεις και από την άλλη βλέπουν την ανεύθυνη και αναίσθητη «κυβέρνηση», κάποιες από αυτές ενδεχομένως να εξοργιστούν και να βλάψουν κάποιους.

Σημείωσε επίσης ότι έγινε ό,τι ήταν να γίνει με το θέμα του κατώτατου μισθού και υποστήριξε ότι δεν κατέστη δυνατό να αντικατοπτριστεί το κόστος ζωής στον νέο κατώτατο μισθό. Σύμφωνα με τον Μπενγκινχάν, αυτό δημιούργησε «δύο θύματα» στη «χώρα» δύο θυματοποιημένες πλευρές. Το πρώτο θύμα, είπε, είναι εκείνοι που εργάζονται με τον κατώτατο μισθό και τυγχάνουν εκμετάλλευσης και το δεύτερο είναι όσοι εργάζονται στο «δημόσιο» στο πλαίσιο το «νόμου της μετανάστευσης» και δεν λαμβάνουν με ίσο μισθό για ίση εργασία.

Ο κ. Μπενγκινχάν είπε ότι ενώ η πολιτική θα έπρεπε να αποτελεί τέχνη εξεύρεσης λύσης των προβλημάτων, ωστόσο, είναι η ίδια το πρόβλημα.

«Έχουν καταληστέψει την χώρα. Υπάρχει ελεγκτής, λέει, υπάρχει εποπτικό συμβούλιο της πρωθυπουργίας, υπάρχει Ombudsman. Συγνώμη αλλά ο λόγος ύπαρξης σας μήπως δεν είναι η επιβολή ποινών και κυρώσεων; Βγήκε στην επιφάνεια ότι έγινε προμήθεια καυσίμων χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην περιοχή Τράπεζα της Κερύνειας. Τι κάνατε;»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.