Για “επικοινωνιακά κόλπα” μιλά ο Βγενόπουλος

Μακροσκελή ανακοίνωση την οποία τιτλοφορεί «Καλοδεχούμενες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις σε ένα Κράτος Δικαίου» εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχολιάζοντας την έφοδο που πραγματοποίησαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στο σπίτι του, καθώς και τεσσάρων συνεργατών του. Η είδηση έγινε γνωστή την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η έρευνα στο σπίτι του έγινε στις 18 Ιουλίου «στα πλαίσια κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης. Φυσικά δεν υπήρξαν «ευρήματα» γι’ αυτό και η έρευνα αυτή δεν διαφημίστηκε», είπε. Σημειώνει ότι όταν οι δικηγόροι του προσπάθησαν να πληροφορηθούν από την αρμόδια Εισαγγελία το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης για να ελεγχθεί και η νομιμότητα της εισαγγελικής παραγγελίας, η απάντηση ήταν «σε αυτή την φάση το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης και οι σχετικές διαδικασίες είναι απόρρητες και δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πληροφορία».

Τελικά, όμως, όπως αναφέρει, το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής «δικογραφίας» «απεκάλυψε ο Βαξεβάνης (!) δημοσιεύοντας στις 21 Ιουλίου και μια σειρά απορρήτων και άνευ ουσίας τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με την συμμετοχή μου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις αρχές του 2011 και την οποία τελικώς πραγματοποίησα με μεταφορά από δολαριακό μου λογαριασμό σε ευρώ». Και υποστηρίζει ότι επειδή ήταν τελικός στόχος η κατασυκοφάντησης του οι αόρατοι «πληροφοριοδότες» επανέφεραν την υπόθεση στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να δώσουν επικοινωνιακές διαστάσεις στο θέμα.

«Είναι προφανές ότι όταν ο ενδιαφερόμενος που υφίσταται παραβίαση του ασύλου της κατοικίας του δεν μπορεί να πάρει πληροφορίες δικογραφίας οι οποίες όμως δίνονται για κατασυκοφάντησή του στον Βαξεβάνη, η έννοια του Κράτους Δικαίου δέχεται συνεχή πλήγματα με αρχικά θύματα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το τεκμήριο της αθωότητας και τις πάσης φύσεως εμπιστευτικές και απόρρητες εκ του νόμου διαδικασίες» προσθέτει.

Ο κ. Βγενόπουλος κάνει αναφορά στην άλλη, σε εξέλιξη, υπόθεση που τον αφορά, τον έλεγχό του για δήθεν, όπως λέει ο ίδιος, φοροδιαφυγή επειδή προέκυψαν από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς «πιστώσεις» 200 εκ. ευρώ που έχρηζαν τεκμηρίωσης, «δηλαδή αντί βάσει του τεκμηρίου αθωότητας να κληθώ να τις τεκμηριώσω και εν συνεχεία αν συνέτρεχε λόγος να μου απαγγελθεί κατηγορία περί φοροδιαφυγής, η Δικαιοσύνη λειτούργησε με το τεκμήριο ενοχής (!) όπου έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι «ένοχος» και φυσικά και πάλι στόχος ήταν η δημόσια κατασυκοφάντησή μου. Επί της ουσίας αυτής της υπόθεσης ήδη έχω υποβάλει τεκμηρίωση για «πιστώσεις» 415.852.188,60 εκ. ευρώ και έχω ζητήσει την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής και την αποδέσμευση των τραπεζικών μου λογαριασμών», προσθέτει.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει επίσης ότι χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, πληροφορήθηκε δια του Τύπου την Παρασκευή 22 Ιουλίου ότι «ανασύρθηκαν» από το αρχείο δύο δικογραφίες που αφορούν στην Λαϊκή Τράπεζα προκειμένου να επανεξεταστούν, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει σε ποια επιμέρους θέματά τους θα επανεξεταστούν «λόγω «νέων» στοιχείων που προέκυψαν από αναφορές των πολιτικών Τσιρώνη και Σηφουνάκη, οι οποίοι είναι αντίδικοί μου και με αποφάσεις δικαστηρίων συκοφάντες, είναι αδύνατον δε να κατέχουν «νέα» στοιχεία μάλιστα ο Τσιρώνης έχει καταθέσει και ως μάρτυρας στην δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!»

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.