Για εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο κάνει λόγο ο Υπουργός Άμυνας

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και τόνισε πως οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ, αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη και εξυπακούεται ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Ο κ. Πετρίδης, μιλούσε στο πλαίσιο της άσκησης ΤΑΜΣ «ΙΡΙΣ 2021», που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο Βολής Καλού Χωριού και για την οποία έδωσε συγχαρητήρια στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε. Χαρακτήρισε την άσκηση εντυπωσιακή, η οποία διεξήχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος», είπε, «γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας» και τόνισε πως είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλους τους τομείς. «Ακολουθούμε πιστά ένα οκταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, προκειμένου να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας», σημείωσε.

Αναφορά έκανε και στην πανδημία, τονίζοντας τη σημασία της πιστής εφαρμογής των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας. «Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ατομική ευθύνη ενός εκάστου για να διατηρηθεί η ομαλότητα στη ζωή μας χωρίς την ανάγκη για περιορισμούς που επιβαρύνουν την οικονομία του τόπου», είπε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.