Για εξαιρετικό έργο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σχετικά με τη φονική πυρκαγιά κάνει λόγο η Υπ. Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου υποστήριξε την Πέμπτη ότι κατά την αντιμετώπιση και κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα επιτελέστηκε ένα εξαιρετικό έργο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Υποστήριξε ότι το διαπίστωσε γιατί ήταν παρούσα και στα δύο Κέντρα Κρίσης που δημιουργήθηκαν, το Σάββατο, 3 Ιουλίου, στην Κοφίνου και την Κυριακή, 4 Ιουλίου, στη Βαβατσινιά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όσο και η ηγεσία της Πυροσβεστικής θα τα διερευνήσουν και αν υπάρχουν, θα αποδοθούν ευθύνες.

Η κ. Δράκου προέβη στη δήλωση στο περιθώριο της εκδήλωσης στις Φυλακές ερωτηθείσα για ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις και λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών και αν προτίθεται να δώσει οδηγίες για έρευνα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο αύξησης των ποινών για πρόκληση φωτιάς, είπε πως χρειάζεται να εκλογικευτούν και αν χρειάζεται να αυξηθούν, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αντιμετώπιση ανάλογα με τη σοβαρότητα των ζημιών και των ενεργειών αυτών που δημιουργούν τις ζημιές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.