Για εξωφρενικές δηλώσεις που προσβάλλουν τον «τ/κ λαό» κατηγορεί τον ΠτΔ ο Τατάρ

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Ο τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέδωσε την Δευτέρα γραπτή δήλωση στην οποία κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για εξωφρενικές και ανεξέλεγκτες δηλώσεις που προσβάλλουν τον «τ/κ λαό».

Υποστήριξε ότι ο ΠτΔ συμπεριφέρεται ως να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού, όπως είπε, και θεωρεί ότι έχει δικαίωμα «να ανακατεύεται ακόμη και στις ‘διμερείς σχέσεις’ της ‘τδβκ’».

Αναφέρθηκε σε δηλώσεις εικονικής μυθοπλασίας από τον Πρόεδρο και επανέλαβε τα περί δήθεν απομόνωσης των Τ/κ και τα περί περιορισμών «που επιβλήθηκαν στον ‘τ/κ λαό’ από το 1963».

Για το «πρωτόκολλο» με την ‘Αγκυρα ο Τατάρ είπε ότι είναι ένα «διμερές πρωτόκολλο μεταξύ κρατών» και έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη δράσεων που θα ωφελήσουν τον «τ/κ λαό». Ανέφερε ότι η «κυβέρνησή του» κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και αυτό ενοχλεί τον κ. Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το πραγματικό πρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς, που έχει μπει σε εκλογική διαδικασία, θα γίνεται καθημερινά πιο ξεκάθαρο.

Κάλεσε μάλιστα την διεθνή κοινότητα να παρακολουθήσει την ρητορική των υποψήφιων Προέδρων και το όραμα του πιθανού Προέδρου γιατί αυτό θα δώσει ξεκάθαρα μηνύματα για το μέλλον του Κυπριακού και της περιοχής .

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.