Για κλοπή στην «αρχή ηλεκτρισμού» με υπερχρεώσεις καυσίμων από την Τουρκία, κάνει λόγο ο τ/κ Τύπος

Για μεγάλη κλοπή στην «αρχή ηλεκτρισμού» (ΚΙΒ-ΤΕΚ) στο θέμα της προμήθειας καυσίμων, κάνει λόγο σήμερα η “Γενί Ντουζέν”.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γιουσύφ Αβτζίογλου, μέλος του προηγούμενου «διοικητικού συμβουλίου», δήλωσε πως ο διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τα μέσα Απριλίου.

Ο διαγωνισμός, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε και επιχειρήθηκε να γίνει απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό με έκδοση διατάγματος». Παρ’ όλα αυτά και πάλι δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί η προμήθεια με αποτέλεσμα η «εταιρία ηλεκτρισμού» να κινδυνεύει να μείνει χωρίς καύσιμα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Σερχάτ Ιντζιρλί, ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε εγκαίρως για να γίνει «απευθείας αγορά» χωρίς διαγωνισμό από την τουρκική εταιρεία PETCO, η οποία είναι κρατική και «την οποία οπωσδήποτε δεν μπορεί να βρει η μηχανή αναζήτησης Google».

Τελικώς, προμηθεύτηκαν 2.300 τόνους καυσίμων στηνε τιμή των 1.305 δολαρίων τον τόνο ενώ η τιμή του στην αγορά είναι 838 δολάρια. Αντί η «αρχή» να πληρώσει 1.927.400 δολάρια τελικά πλήρωσε 3.105.400 δολάρια. Ως αποτέλεσμα η «ΚΙΒ-ΤΕΚ» επιβαρύνθηκε συνολικά με 1.177.600 δολάρια για την προμήθεια καυσίμων που θα διαρκέσουν μόλις για 3 μέρες.

Και νέα αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι λογαριασμοί του ρεύματος στα κατεχόμενα αυξάνονται κι άλλο. Η Γενί Ντουζέν γράφει επίσης ότι η «ΚΙΒ-ΤΕΚ» επέβαλε αύξηση 56 γρόσια ανά κιλοβατώρα με αποτέλεσμα η τιμή του οικιακού τιμολογίου να αυξηθεί από τις 500 στις 688 λίρες, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με το επαγγελματικό τιμολόγιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.