«Για μια Κύπρο φιλόξενη για τα όνειρα των νέων»

Ôï âñÜäõ ôçò ÔåôÜñôçò 26/10/2022, ï ÁíäñÝáò ÌáõñïãéÜííçò Þôáí ï êýñéïò ïìéëçôÞò óôçí áíïéêôÞ ðåñéöåñåéáêÞ ÐïëéôéêÞ ÓõãêÝíôñùóç óôçí êïéíüôçôá ôïõ Êüñíïõ.

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο μόνος από τους τρεις βασικούς υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές που συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με θέσεις και προτάσεις οι οποίες αφορούν τις ανάγκες και τις ανησυχίες της κοινωνίας. Οι άλλοι δύο, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους ποιος είναι πιο συναγερμικός από τον άλλο και ποιος στηρίζεται από τον Νίκο Αναστασιάδη. Φαίνεται ότι ούτε αυτοί δεν εμπιστεύονται τα λεγόμενά του.

Και επειδή εμάς μας ενδιαφέρουν οι θέσεις και προτάσεις οι οποίες αφορούν τις ανάγκες και τις ανησυχίες της κοινωνίας, και μας αφήνει παγερά αδιάφορους η ενδοοικογενειακή κόντρα στο Συναγερμό, επικεντρωνόμαστε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και ειδικότερα στο κεφάλαιο για τη νέα γενιά, αφού, όπως λέει και το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο ερμήνευσε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, μόνο «αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

«Οραματιζόμαστε μια Κύπρο φιλόξενη για τα όνειρα και τις προσδοκίες της νέας γενιάς. Όπου οι νέες και οι νέοι μας θα μπορούν και θα θέλουν να επιστρέφουν ή όπου θα παραμείνουν μετά τις σπουδές τους για να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να χτίσουν τη δική τους ζωή. Στόχος μας είναι να ανακτήσει η νέα γενιά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, τη χαμένη της περηφάνια και τα εργαλεία για να φτιάξει τον κόσμο».

Αυτό είναι το όραμα στο οποίο βασίζεται το προεκλογικό πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και αυτό ακριβώς είναι που διεκδικεί η κοινωνία.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένες καινοτόμες θέσεις και προτάσεις για την οικογένεια, τη στεγαστική πολιτική, τα εργασιακά και την κοινωνική πολιτική.

Περιλαμβάνει ακόμη θέσεις και προτάσεις για το κράτος δικαίου και τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό των θεσμών και της δημόσιας διοίκησης, ώστε να ξεφύγουμε ως χώρα από το βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής που γιγαντώθηκαν επί διακυβέρνησης Συναγερμού. Να απαλλαγούμε επιτέλους από την τάτσα των «χρυσών» διαβατηρίων και τα βολέματα ημετέρων που βαφτίστηκαν ως οι άριστοι των αρίστων.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη περιλαμβάνει θέσεις και προτάσεις για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Δηλαδή όλα όσα προϋποθέτει μια σύγχρονη χώρα.

Περιλαμβάνει επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για τα καυτά θέματα τα οποία ταλαιπωρούν την κοινωνία, όπως ο τομέας της Ενέργειας, η ακρίβεια, η οικονομία, η πράσινη μετάβαση και η αειφορία, η νέα ψηφιακή Κύπρος, η έρευνα και η καινοτομία.

Ακόμη, περιλαμβάνει προτάσεις για το Κυπριακό, το οποίο βρίσκεται στο και πέντε της διχοτόμησης, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου και τη νέα γενιά ψηφίζουν Ανδρέα Μαυρογιάννη. Όσοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την πορεία του Συναγερμού παρά για τη χώρα, ας διαλέξουν έναν από του δύο δηλωμένους συναγερμικούς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy