Για να έρθουν καλύτερες μέρες….

Του Κώστα Κατσώνη


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚαθώς αποχαιρετάµε, ή µάλλον αναθεµατίζουµε (ένεκα της πανδηµίας), τον απερχόµενο χρόνο (2021), ελπίζουµε και προσδοκούµε σε ένα χρόνο καλύτερο, ανταλλάσσοντας, ως είθισται, τις γνωστές τυπικές ευχές, όπως επιβάλλει η περίσταση.

Κι αυτό το ελπιδοφόρο συναίσθηµα προκαλείται, αναπόφευκτα, καθώς η έλευση του νέου έτους έχει ταυτιστεί µε την αλλαγή, την ανανέωση και το απροσδόκητο, που όλοι ευχόµαστε και αναµένουµε να είναι καλύτερο από αυτό που στις 365 µέρες του περασµένου χρόνου έχουµε βιώσει.

Για να είναι όµως καλός ή, έστω, καλύτερος -όπως προσδοκούµε- ο νέος χρόνος, θα πρέπει να δηµιουργηθούν οι προϋποθέσεις που µπορούν να κάνουν τη ζωή µας καλύτερη. Κι επειδή αυτή η αλλαγή, που αφελώς και ευσεβοποθικά τη φορτώνουµε στο νέο χρόνο, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, µε βασικό κινητήριο µοχλό τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι προφανές ότι καµιά αλλαγή και καµιά πρόοδος δεν επέρχεται αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν το θελήσει και δεν το επιδιώξει, έµπρακτα και όχι µε θεωρητικές και µεγαλόστοµες διακηρύξεις και ευχολόγια. Έτσι λοιπόν, αν θέλουµε ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος, οφείλουµε να πάρουµε την τύχη µας στα χέρια µας.

Κι αυτό µπορούµε να το πετύχουµε µόνο αν δραστηριοποιηθούµε, κινητοποιηθούµε και παλέψουµε, αναλαµβάνοντας ο καθένας και η καθεµιά το µερίδιο της ευθύνης που µας αναλογεί για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου της αλλαγής! Για να ξηµερώσει, δηλαδή, µια καινούργια µέρα για τον τόπο και τον λαό µας και για ολόκληρο τον κόσµο, σε κάθε πτυχή και σε κάθε τοµέα της ανθρώπινης ζωής: ατοµικό, οικογενειακό, πολιτικό, κοινωνικο-οικονοµικό, πολιτισµικό κτλ. […]

Επιβάλλεται και απαιτείται συλλογική, διαπλανητική συστράτευση για να αντιµετωπίσουµε άµεσα και δραστικά την κλιµατική αλλαγή, που τη βιώνουµε επίσης καθηµερινά µε τραγικές συνέπειες, αλλά και για να στεριώσουµε παντού τα τείχη και τα κάστρα της ειρηνικής συνύπαρξης, της ελευθερίας και της δηµοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της προστασίας των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωµάτων κάθε πολίτη της γης, χωρίς καµιά διάκριση.

Και για να ’ρθούµε στα δικά µας, τότε µόνο µπορούµε να αλλάξουµε τη ζωή µας προς το καλύτερο, αν κάνουµε κι εµείς τη δική µας καθολική, ειλικρινή και αποφασιστική συστράτευση στο στόχο και την προοπτική της ειρήνης και της επανένωσης της µαρτυρικής µας πατρίδας, που είναι η πιο βασική προϋπόθεση για να έρθουν καλύτερες µέρες στον δύσµοιρο τόπο µας.

Κι αυτό µπορεί να επιτευχθεί κι η ζωή µας µπορεί να γίνει καλύτερη, αν συστρατευθούµε και παλέψουµε συντονισµένα, επίµονα, συλλογικά και µεθοδευµένα, ώστε να απαλλαγούµε -µε την ψήφο µας- από διεφθαρµένους και αλλοπρόσαλλους ηγέτες, που αποδεδειγµένα και κατά τεκµήριο υπηρετούν αλλότρια και ιδιοτελή συµφέροντα, που καµιά σχέση έχουν µε το καλώς νοούµενο συµφέρον του τόπου και του λαού! Ιδού λοιπόν η Ρόδος!

Ο νέος χρόνος, το 2022, µπορεί να είναι καλύτερος, αν εµείς το θελήσουµε κι αν εµείς εργαστούµε και παλέψουµε, ώστε να γίνει πραγµατικότητα το όραµά µας για µια ελεύθερη και επανενωµένη πατρίδα και για έναν κόσµο καλύτερο, δικαιότερο και ανθρωπινότερο, χωρίς το φάσµα της πανδηµίας, των πολέµων, της φασιστικής επιβουλής, της πολιτικής αγυρτείας και ιδιοτέλειας, της απροκάλυπτης διαφθοράς και της καταρράκωσης θεµελιωδών αρχών και αξιών, που τόσο προκλητικά, ασύγγνωστα και ασύδοτα παραβιάζονται στον σύγχρονο «πολιτισµένο» κόσµο του 21ου αιώνα, σε τοπικό, πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.