Ορίζοντας / Παράθυρα

Το εμβληματικό μονόπρακτο του Γιώργου Νεοφύτου «Μανώλη..!» σε μια νέα προσέγγιση από την Μήδεια Χάννα

Για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση… Για να μην ξανάρθουν

Η Μήδεια Χάννα παρουσιάζει το εμβληματικό μονόπρακτο του Γιώργου Νεοφύτου «Μανώλη..!» σε μια νέα, διαφορετική προσέγγιση.

Το έργο του Γιώργου Νεοφύτου παρουσιάστηκε σε 15 συνολικά παραγωγές στο θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και σε δυο παραγωγές με τη μορφή όπερας δωματίου. Μεταφράστηκε σε 7 γλώσσες και παίχτηκε σε 7 χώρες πέραν της Κύπρου. Ως γνωστό το έργο αναφέρεται σε μια γυναίκα που σκότωσαν το γιο της μπροστά στα μάτια της «εκείνη την ημέρα που γέμισεν ο τόπος φονιάδες» και η οποία μιλά στο μοναδικό πλάσμα που της έχει απομείνει, το γάτο της, τον Μανώλη.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Επίκαιρο συνεχώς το έργο αυτό, γίνεται οικουμενικό. Η μάνα αυτή γίνεται σύμβολο όλων των μανάδων του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας ή φυλής, που χάνουν τα παιδιά τους άδικα. Η δική μας πρόθεση στην παράσταση είναι να θέσει τον θεατή ενώπιο ενωπίω. Να είναι ο ίδιος μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει επί σκηνής. Να γίνει ο ίδιος η Μαρία, να γίνει ο ίδιος ο βουβός ακροατής γάτος, να αναθυμηθεί τι έγινε και να απαντήσει το ερώτημα: Εσύ τί έκανες; Τί κάνεις; Τί θα κάνεις γι αυτό;»

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Γιώργος Νεοφύτου, Σκηνοθεσία: Μήδεια Χάννα, Σύμβουλος: Γιώργος Νεοφύτου, Σκηνικά / Κοστούμια: Στέφανος Αθηαινίτης, Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Ερμηνεύει: Μήδεια Χάννα

 

Παραστάσεις:

Θέατρο ΧΩΡΑ Αδαμάντιου Κοραή 1, Λευκωσία

Πρεμιέρα: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου. Ακολούθως: 23, 29, 30 Ιανουαρίου και 5, 6 Φεβρουαρίου, στις 8:30 μ.μ.

Πληροφορίες: 99361887

Εσύ τί έκανες; Τί κάνεις; Τί θα κάνεις γι αυτό;