Παράθυρα/ Ορἰζοντας

Για να οδηγήσουν ο ένας τον άλλο στην αλήθεια

”Αγκαλιά από χιόνι” του Philip Ridley.

 Πόση δύναμη έχουμε να υπερασπιστούμε τη δική μας αλήθεια; Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε την αλήθεια του άλλου ; Έστω να την ακούσουμε ; Δύο άνθρωποι συναντιούνται όχι τυχαία αλλά για να οδηγήσουν ο ένας τον άλλο στην αλήθεια, σε ένα επίπονο και δύσκολο ταξίδι χωρίς επιστροφή μα σίγουρα αναγκαίο.

 

Ο νεαρός Ντέιβι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Αννίτα, τη μητέρα του θύματος η οποία τον προσκαλεί σε αναμέτρηση αντοχής μέσα από δύσβατους και επικίνδυνους δρόμους προς την λύτρωση. Οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν μια κοινή αφετηρία που τους ενώνει, τον Βίνσεντ. Σε αυτό το σταυροδρόμι θα ειπωθούν πολλά μέχρι να φτάσουν ανεπιστρεπτί στο τέρμα.

”Αγκαλιά από χιόνι” του Philip Ridley. Ένα έργο, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, «πέρα για πέρα αληθινό με ανθρώπους καθημερινούς που βιώνουν το δικό τους μαρτύριο και που όταν συναντηθούν θα υπερβούν τον εαυτό τους γιατί η ανθρώπινη ανάγκη για επαφή σπάει κάθε αντίσταση.  Ένα έργο για τον έρωτα τις ανθρώπινες σχέσεις, την αποδόμηση της οικογένειας, την ομοφοβία που συχνά φτάνει να εκδηλώνεται μέσω λεκτικής βίας, επιθέσεων ξυλοδαρμών, ακόμη και σε φόνο.

Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Μακρής, Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Τζούλια Γεωργιάδου, Μουσική σύνθεση: Αντώνης Πολυκάρπου, Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Άντρεα Αγαθοκλέους,
Επί σκηνής: Γιολάντα Χριστοδούλου και Αντρέας Κουτσόφτας,
Παραγωγή Υπόγεια σκηνή Πολυχώρος Συνεργείο

 

Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός

29 και 30 Σεπτεμβρίου και 1, 6, 7, 8 και 10 Οκτωβρίου, 20:30

 

Flea theatre, Λευκωσία

21 και 22 Οκτωβρίου, 20:30

Κρατήσεις: 96740757.

20210725 145837 01 019144 Scaled

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.