Για νέα τάξη πραγμάτων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση μίλησε ο Υπ. Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής χαιρέτισε την απόφαση του ΔΣ του ΡΙΚ να αποδεχθεί το προτεινόμενο νέο οργανόγραμμα του ιδρύματος, το θέμα των περιθωριακών δικαιωμάτων υπαλλήλων του ΡΙΚ και για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, τονίζοντας πως τα τρία αυτά ζητήματα για χρόνια «αποδεικνύονταν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία του, δημιουργώντας στρεβλώσεις και για το ίδιο το προσωπικό του».

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, σύμφωνα με το ΓΤΠ, «μετά από 5 μήνες έντονων συζητήσεων είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την συμφωνία της κυβέρνησης με το ΔΣ του Ιδρύματος και για τα τρία ακανθώδη ζητήματα».

«Η εξέλιξη αυτή μαζί με την επίσης κατ’ αρχή συμφωνία για την τροχοδρόμηση της διαδικασίας ανέγερσης νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για το ΡΙΚ, δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» αναφέρει ο κ. Νουρής.

Ο κ. Νουρής εξήρε τη συμβολή των συντεχνιών των υπαλλήλων του ιδρύματος για τη συμφωνία και είπε πως είναι σίγουρος ότι «δεν θα αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσυπογράψουν τόσο το οργανόγραμμα που δημιουργεί προϋποθέσεις αξιοποίησης του συνόλου του δυναμικού του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων και των αορίστου χρόνου υπαλλήλων, αλλά και την συμφωνία για τα περιθωριακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ταμείου, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία».

Ευχαρίστησε τέλος τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ, τις συντεχνίες των υπαλλήλων, τους συνταξιούχους υπαλλήλους «για την ιώβειο υπομονή τους και να διαβεβαιώσω ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί την υλοποίηση της υποχρέωσης της κυβέρνησης απέναντι στους υπαλλήλους του Ιδρύματος αλλά και τον ίδιο τον Κυπριακό λαό για μια υγιή και έγκυρη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.