Για ολοκλήρωση προγράμματος εκταφών της Κυπριακής Δημοκρατίας συζήτησαν Φωτίου και Καθηγητής Ηλιόπουλος

Για τις εκταφές που συμμετείχε η ομάδα του, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου ο Καθηγητής Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Λίβερπουλ Δρας Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δρ Ηλιόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο, επικεφαλής ομάδας ανθρωπολόγων καθηγητών και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε συνεργασία με Κύπριους επιστήμονες στις εκταφές που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή, για ολοκλήρωση του σχετικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται, ο Δρ Ηλιόπουλος ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις εκταφές που έγιναν μέχρι τώρα, στις οποίες συμμετείχε η ομάδα του καθώς και για τα ευρήματα. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η ομάδα του θα βρίσκεται στην Κύπρο για ακόμα μια εβδομάδα, με στόχο την ολοκλήρωση των εκταφών και ανθρωπολογικών εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας.


Από πλευράς του, ο Επίτροπος Προεδρίας, ευχαρίστησε τον Δρα Ηλιόπουλο για τη μακρόχρονη εμπλοκή του στις ανθρωπιστικές προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στις ελεύθερες περιοχές, για να δοθούν απαντήσεις σε οικογένειες Ελληνοκυπρίων, Ελλαδιτών αλλά και Τουρκοκυπρίων, των οποίων οι υποθέσεις των συγγενών τους δεν είναι καταχωρημένες στους καταλόγους της ΔΕΑ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας και προς τις αρχές του Πανεπιστημίου Liverpool John Moores και ειδικά του Τμήματος Ανθρωπολογίας, για τη βοήθεια και τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την πρόθεση και ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο για ανθρωπιστικής φύσεως θέματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.