Για παραβιάσεις στο Αιγαίο και την ηπειρωτική Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ο ΑκάρΓια παραβιάσεις στο Αιγαίο και την ηπειρωτική Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για πολύ σοβαρές προκλήσεις και προβοκάτσιες».

Ο Τούρκος Υπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας οποιασδήποτε απόφασης που αγνοεί την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σε δηλώσεις του από τη φρεγάτα Μπαρμπαρός στην Αλεξανδρέττα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν όχι μόνο τα δικά τους δικαιώματα και το δίκαιο αλλά και των Τ/κ.

«Δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα αγνοεί την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Εμείς σε αυτό το θέμα είμαστε υπέρ των διμερών σχέσεων, το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και του διαλόγου. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μας μέσω διαλόγου. Επιθυμούμε πολιτικές λύσεις σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους. Αλλά η προσήλωσή μας στις συμφωνίες δεν σημαίνει αδυναμία. Ταυτόχρονα και οι δηλώσεις μας ότι είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας δεν αποτελούν απειλή. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Για το Αιγαίο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «παρά τις προσπάθειές μας, την κατανόηση και την υπομονή μας, δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε τις παραβιάσεις που γίνονται στο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες και φτάνουν μέχρι και την ηπειρωτική μας χώρα. Αυτές είναι πολύ σοβαρές προκλήσεις, προβοκάτσιες. Αυτές δεν τους ωφελούν καθόλου τους ίδιους», ανέφερε.