Για πρόωρη απόφαση της ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα, κάνει λόγο η Ελληνική Τράπεζα

Για πρόωρη απόφαση της ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα, εν μέσω της μεσολαβητικής διαδικασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κάνει λόγο σε τοποθέτησή της η Ελληνική Τράπεζα, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή της να συζητήσει όλα τα ανοιχτά και εκκρεμή ζητήματα με στόχο την εξεύρεση μιας μέσης λύσης.

«Η αιφνίδια απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα, στα μέσα της μεσολαβητικής διαδικασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι λυπηρή και απογοητευτική», σημειώνει η τράπεζα.


Μία τέτοια απόφαση σε αυτό το στάδιο, αναφέρει, «είναι πρόωρη, αποδεικνύοντας ποια πλευρά επιδιώκει τη διαπραγμάτευση και την εξεύρεση μιας λύσης με καλή πίστη και ποια πλευρά προσπαθεί να επιβληθεί με ενέργειες που αντιβαίνουν του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και της ηθικής πρακτικής και συμπεριφοράς των εργασιακών σχέσεων».

«Τα απεργιακά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι επιζήμια για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα προκαλέσουν περαιτέρω αναστάτωση στο τραπεζικό μας σύστημα και στην οικονομία της χώρας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει εξαιρετικές προκλήσεις λόγω της αστάθειας που επικρατεί παγκοσμίως», προσθέτει.

Η Ελληνική Τράπεζα επαναλαμβάνει επίσης την πρόθεση και τη δέσμευση της να συζητήσει όλα τα ανοιχτά και εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την εξεύρεση μιας μέσης λύσης «σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών, αποφεύγοντας την αχρείαστη και επιζήμια αντιπαράθεση».


«Τα προβλήματα επιλύονται με εποικοδομητικό διάλογο και όχι με μονομερή και προκλητικά μέτρα», σημειώνει.

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η ΕΤΥΚ θα επανεξετάσει την απόφασή της και θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια νέα συλλογική σύμβαση που θα διαφυλάξει έναν υγιή και εύρωστο Οργανισμό για το μέλλον», καταλήγει η τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.