«Στη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης και παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετώπισε ως Πρόεδρος, υπάρχουν πρωτοποριακές προτάσεις για μεταρρύθμιση και για τη δημόσια υπηρεσία».

Δυστυχώς, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «είναι στη Βουλή που έχει προσκρούσει ως τώρα η διάθεση για μεταρρύθμιση», προσθέτοντας ότι «ωστόσο η Κυβέρνηση θα επιμείνει και με νομοσχέδια που υπάρχουν και όχι μόνο για τη δημόσια υπηρεσία, αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για άλλους τομείς όπου πρέπει να γίνουν τομές και αλλαγές».

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ειδικά το ΑΚΕΛ που κατά κανόνα καταψηφίζει όλες τις προτάσεις και για βελτιωτικές αλλαγές και δείχνει μια συντηρητική στάση επιθυμώντας να μείνουν τα πράγματα όπως ήταν πάντοτε, έρχεται τώρα να επικρίνει την Κυβέρνηση».

Ανέφερε επίσης ότι «η Κυβέρνηση θα επανέλθει με το ζήτημα της μεταρρύθμισης στη δημόσια υπηρεσία προσθέτοντας μάλιστα την πρωτοποριακή πρόταση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι «θα ήθελε η Κυβέρνηση να βλέπει θετικές προσεγγίσεις όπως η πρόταση που είχε κάνει πρόσφατα το ΑΚΕΛ για την ψηφιακή διακυβέρνηση». Με αυτό τον τρόπο, είπε ο Εκπρόσωπος, «θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε στον Κύπριο πολίτη αυτό που ξέρουμε ότι απαιτεί, ειδικά απέναντι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».