Για τα «απρόσιτα» του ΕΚ ετοιμάζει βαλίτσες η Ελένη Σταύρου

Το διορισμό του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ECA) για την Κύπρο, καθώς και το διορισμό νέου μέλους για τη Μάλτα, ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη το σώμα των Ευρωπαίων Ελεγκτών που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο.

Η θητεία του κ. Χριστοφόρου ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου 2022 και λήγει την 1η Νοεμβρίου 2028. Ο Ευρωβουλευτής διορίζεται προς αντικατάσταση του Λάζαρου Λαζάρου μετά από πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης και έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Χριστοφόρου είναι Ευρωβουλευτής από το 2014 και τακτικό μέλος της επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον κυπριακό Τύπο, τη θέση του Ευρωβουλευτή αναμένεται να αναλάβει ως επιλαχούσα η πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, όταν η κ. Σταύρου ήταν υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, διαφήμιζε ότι… σπούδασε τα «απρόσιτα» και ότι έχει μέσα της «τις κολώνες του Παρθενώνα και τον Σταυρό του Κυρίου».

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε και ο διορισμός του Τζορτζ Χάιζλερ ως εκπροσώπου της Μάλτας στο ECA. Ο κ. Χάιζλερ, ο οποίος υπηρέτησε ως Επίτροπος Δεοντολογίας και Προτύπων στο δημόσιο βίο στη Μάλτα από το 2018, διορίζεται για θητεία που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2022 και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2028, προς αντικατάσταση του Λέο Μπρινκάτ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.