Για το Κυπριακό ενημερώνει σε σειρά επαφών στην Αβάνα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Τις επαφές του στην Αβάνα της Κούβας συνεχίζει η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού με τον κ. Κυπριανού να ενημερώνει κατά τις συναντήσεις σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Άντρο Κυπριανού συναντήθηκε με τον Rogelio Sierra, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, τον Ulises Guilarte de Nacimiento, Πρόεδρο των Συνδικάτων της Κούβας και με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης με επικεφαλής τον ΓΓ του Σώματος.

Σε όλες τις συναντήσεις ο Άντρος Κυπριανού ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ευχαρίστησε για τη στήριξη αρχών της Κούβας προς τον αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο επιτετραμμένος της Κύπρου στην Κούβα στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού και ζήτησε τη στήριξή τους.


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στις συναντήσεις οι εκπρόσωποι της Κούβας ευχαρίστησαν το ΑΚΕΛ για τη στήριξη αρχών που παρέχει στη χώρα τους για την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ, ενώ ενημέρωσαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Κούβα και τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων στον τομέα της οικονομίας, πάντοτε στο πλαίσιο του σοσιαλισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχε επίσης σε διεθνή συνάντηση αλληλεγγύης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Κούβας. Στο περιθώριό της, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκιο.

Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ συνοδεύουν οι Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Χρυστάλλα Αντωνίου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.