Για το ψήφισμα της Βουλής για την Ουκρανία, ενημέρωσε Επιτροπή της ΚΣ ΟΑΣΕ η Ε. Χαραλαμπίδου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Για την υιοθέτηση ομόφωνου ψηφίσματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενημερώθηκε η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), από την Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Κ.Σ.) του Οργανισμού και Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου βρίσκεται στη Βιέννη, όπου συνεχίζονται οι εργασίες της 21ης Χειμερινής Συνάντησης της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ.

Όπως αναφέρεται, σε παρέμβασή της στο πλαίσιο συνεδρίας της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, η κ. Χαραλαμπίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την υιοθέτηση ομόφωνου ψηφίσματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο στηρίζει την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά εδάφη.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι στο ψήφισμα τονίζεται η ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών και χαρακτηρίζεται ως παραβίαση της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών και η ενέργεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει ως κυρίαρχες και ανεξάρτητες τις περιοχές του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Η κ. Χαραλαμπίδου, προστίθεται, επισήμανε ότι το ψήφισμα της Βουλής τονίζει την επιτακτική ανάγκη επιστροφής στον διάλογο, αλλά και της ανάληψης πρόσθετων διπλωματικών πρωτοβουλιών, που μπορούν να οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.

«Οι σκέψεις όλων», ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου, «είναι με τον Ουκρανικό λαό και ιδιαίτερα με τις μητέρες που αποχαιρετούν τους γιους τους και τα παιδιά που αποχαιρετούν τους πατεράδες τους, αφήνοντας τις οικογένειές τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.