Παράθυρα/ Ορίζοντας

Για τον Ανδρέα Μαλόρη

Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας του 21ου αιώνα

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής οργανώνει την Γ’ Διάλεξη της εκδήλωσης «Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα» που θα παρουσιάσει τον Ανδρέας Μαλόρη.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δρ. Λεωνίδας Γαλάζης, Πρόεδρος Ο.Λ.Κ. Έπειτα η Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο “Το διήγημα ως ανατομία της ανθρώπινης και κοινωνικής ταυτότητας στο έργο του Ανδρέα Μαλόρη Τα μπαλόνια άφαντα“, ο Γιώργος Γεωργίου θα εκφωνήσει την ομιλία “Σχετικά με το τίποτα: Μια άλλη ματιά στη συλλογή Τίποτα, τίποτα του Α. Μαλόρη” και η Νένα Φιλούση την ομιλία “Εκκαθάριση προσωπικού: Ειρωνεία, το άλλο πρόσωπο της θλίψης”. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρό απάνθισμα από το πεζογραφικό έργο του Α. Μαλόρη. Ακολούθως, ο πεζογράφος θα προβεί σε αντιφώνηση. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό, την οποία θα συντονίσει ο Δρ. Κυριάκος Ιωάννου, Αντιπρόεδρος Ο.Λ.Κ. Την  όλη εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Έλενα Ματσάγγου, Μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Κ.

Ο Ανδρέας Μαλόρης γεννήθηκε στην Αχέλεια της Πάφου. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη και στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής και από το 1991 εργάζεται στη Λεμεσό. Το 1983 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Τα τριάντα ποιήματα. Το 1997 εξέδωσε την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο Τα μπαλόνια άφαντα, η οποία και βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Το 2003 εξέδωσε τη δεύτερη του συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο Τίποτα, τίποτα, η οποία επίσης βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο. Το 2012 εξέδωσε την τρίτη του συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο Εκκαθάριση προσωπικού. Το 2015 εξέδωσε τη δεύτερη ποιητική του συλλογή με τον τίτλο Με διαστρέβλωση ελαχίστη. To 2019 εξέδωσε την τρίτη ποιητική του συλλογή με τον τίτλο Κβαντομηχανική. Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες ποίησης και διηγήματος. Διηγήματά του έχουν μεταφρασθεί και δημοσιευθεί στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά και Τουρκικά.

 

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Κοραής—Θέατρο Χώρα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και ώρα 19:15—20:30

Δήλωση συμμετοχής: forms.gle/gJFvJPTrPfvMZLY6A

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.