Γιαννάκης Γαβριήλ για καταγγελία Γερμανίας για χαλλούμι: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Οι πληροφορίες που φέρουν τη Γερμανία να κατήγγειλε την Κύπρο στα αρμόδια σώματα της ΕΕ ότι χρησιμοποιεί τη λέξη χαλλούμι χωρίς να φέρει τη σήμανση ΠΟΠ είναι πολύ ανησυχητικές και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας.

Ο Γιαννάκης Γαβριήλ υπέδειξε ότι η άρνηση της κυβέρνησης εδώ και σχεδόν ένα χρόνο να εφαρμόσει το σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό και η απροθυμία της να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την εμπορία του χαλουμιού και θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία κατοχύρωσης του προϊόντος ως ΠΟΠ.

Ο κ. Γαβριήλ, κάλεσε την κυβέρνηση μετά την απόρριψη των προτάσεων της χτες το βράδυ από αιγοπροβατοτρόφους και αγροτικές οργανώσεις, να τερματίσει άμεσα τις επικίνδυνες ακροβασίες και να εφαρμόσει πιστά τις εθνικές νομοθεσίες και όσα εγκρίθηκαν από την ΕΕ.

Την επέκρινε ότι προκειμένου να κάνει πλάτες σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, προφασίζεται διάφορες δικαιολογίες και αποφεύγει να εφαρμόσει όσα έχουν εγκριθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy