Γιαννάκης Γαβριήλ: Να εξευρεθούν άμεσες λύσεις για απρόσκοπτη λειτουργία της Χονδρικής Αγοράς Λευκωσίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας εξέτασε σήμερα τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της Χονδρικής Αγοράς Λευκωσίας.

Σε δήλωση του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας, ο Πρόεδρος της και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ δήλωσε τα εξής:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας εξέτασε σήμερα τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της Χονδρικής Αγοράς Λευκωσίας, εξαιτίας της απόφασης του Δήμου Λευκωσίας να τερματίσει τα συμβόλαια χρήσης και να διατάξει την άμεση εκκένωση των κτιρίων, χωρίς να προσφέρει καμία εναλλακτική επιλογή για τη λειτουργία της Χονδρικής Αγοράς.

Εκείνο που αναδείχθηκε στη συνεδρία είναι η απραξία και η αδράνεια του Δήμου Λευκωσίας τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Ενώ από το 2014 γνώριζε τα κτιριακά προβλήματα και τις ανάγκες συντήρησης, τίποτε δεν έπραξε για την επίλυση των προβλημάτων, παρότι είχε ενώπιον του δυο μελέτες, οι οποίες πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις συντήρησης των κτιρίων χωρίς αυτές ποτέ να υλοποιηθούν.

Ο Δήμος Λευκωσίας για την απόφαση του επικαλείται επικινδυνότητα των κτιρίων, ωστόσο η μελέτη του 2019 υποδεικνύει ότι τα κτίρια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στατικότητας, χρήζουν ωστόσο εκτεταμένης συντήρησης.

Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Χονδρικής Αγοράς η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμπορία των γεωργικών προϊόντων στην Κύπρο.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η εισήγηση του ΕΤΕΚ προκειμένου στα πλαίσια της εν εξελίξει επικαιροποίησης της μελέτης του 2019, να μελετηθεί η δυνατότητα τμηματικής συντήρησης των κτιρίων της αγοράς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.