«Γιαννάκης» και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πλαστά έγγραφα σε υπόθεση πρόσληψης καθηγητή


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σε υπόθεσης ενδεχόμενης παράτυπης πρόσληψης αναπληρωτή καθηγητή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρεται έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Αναφέρεται μάλιστα ότι «ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Αστυνομία με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας για ποινική δίωξη εναντίον δύο προσώπων, αναφορικά με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου».

Όπως αναφέρεται, «εντοπίστηκε περίπτωση που ο αιτητής δεν πληρούσε το απαιτούμενο τυπικό προσόν της παρέλευσης επτά τουλάχιστον ετών από τη λήψη του διδακτορικού τίτλου σπουδών και επομένως δεν θα έπρεπε να είχε αξιολογηθεί για την κατάληψη της θέσης ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, ανεξαρτήτως των ουσιαστικών του προσόντων και η πρόσληψή του ενδεχομένως να ήταν παράνομη».

Αναφέρεται επίσης ότι με βάση σχετική γνωμάτευση των νομικών συμβούλων του Πανεπιστημίου, «τα πιστοποιητικά που είχε παρουσιάσει (ο αιτητής) φαίνεται να ήταν πλαστά», καθώς και ότι «είχε μυστική επικοινωνία, σχετική με το διορισμό του, με άτομο που θα αποφάσιζε για την προώθηση της υποψηφιότητάς του».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.