Γιάννης Τουμαζής: Η κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη βασική προτεραιότητα του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Η κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη και η περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών του τόπου, είναι ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από συνάντησή του την Τετάρτη με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Ο κ. Τουμαζής, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, «για την πραγματικά πολύ γόνιμη και δημιουργική συνεργασία» σημείωσε ότι «το νεοσύστατο Υφυπουργείο Πολιτισμού είναι εξόχως ανθρωποκεντρικό και άρχισε ήδη να ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την πολιτιστική μας κοινότητα».

Πιστεύω, συνέχισε ο Υφυπουργός, ότι «θα έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με το Κίνημα, για την προώθηση φλεγόντων θεμάτων όπως η κατοχύρωση των καλλιτεχνών καθώς και άλλων θεμάτων που απασχολούν τον πολιτισμό στο προσεχές χρονικό διάστημα ώστε πραγματικά να δώσουμε στους καλλιτέχνες και τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες του τόπου μας τη θέση που τους αξίζει, τη στήριξη που τους αξίζει και την κατοχύρωση που τους αξίζει».


Ερωτηθείς για τα ζητήματα στα οποία το Υφυπουργείο Πολιτισμού επικεντρώνεται, ο κ. Τουμαζής, είπε ότι «προτεραιότητά μας είναι η κατοχύρωση των καλλιτεχνών αλλά και η περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών του τόπου μας ως τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων και όχι απλά ως πολιτιστικές δαπάνες».

«Σε αυτό θέλουμε να στοχεύσουμε να αναδείξουμε δηλαδή τη σημασία και την προστιθέμενη αξία που έχει ο πολιτισμός στη χώρα μας και να την προωθήσουμε όχι μόνο στα στενά πλαίσια του τόπου μας αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη και τον διεθνή χώρο», σημείωσε, κλείνοντας ο Υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων δήλωσε ότι «ο κ. Τουμαζής είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση και στον σωστό χρόνο γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά τον τομέα του πολιτισμού».


Πρόσθεσε ότι «όπως διαφάνηκε και από την μεταξύ μας συζήτηση είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα του πολιτισμού και με βάση τη συζήτηση που κάναμε έχουμε ελπίδες ότι θα δρομολογηθούν λύσεις, μία μία λύση σε κάθε ένα από τα προβλήματα».

Ο κ. Θεοπέμπτου διαβεβαίωσε ότι «το Κίνημα Οικολόγων βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα στο Υφυπουργείο Πολιτισμού και έτοιμο να συνεργαστεί, με οποιαδήποτε μορφής συνεργασία, για να προωθήσουμε τα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, έναν τομέα στον οποίο έχουμε να κάνουμε πάρα πολλή δουλειά γιατί για πάρα πολλά χρόνια είχε παραμεληθεί».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.