Την ώρα που σύσσωμη η κοινωνία έχει αντιδράσει στην φυλάκιση γυναίκας και γυναικολόγου επειδή προχώρησαν σε άμβλωση,  όλοι η οι υποψήφιοι πλην του Σταύρου Μαλά αρνούνται πεισματικά να τοποθετηθούν. Και όχι μόνο αρνούνται, αλλά προσπαθούν να κρατήσουν ψηφοθηρικές ισορροπίες σε ένα θέμα το οποίο από την μια έχει ένα καθαρό ατομικό δικαίωμα της γυναίκας και από την άλλη την συντήρηση που παλεύει να κρατά σε περασμένους αιώνες τα μυαλά μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι τοποθετήσεις του Παύλου Μυλωνά για το ζήτημα των αμβλώσεων. Φόνος και πάλι φόνος η άμβλωση στις περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αυτά από την μια και από την άλλη ηθικά να νουθετεί τις νέες γενιές για το πότε μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές. Σκοτάδι και πάλι σκοτάδι.

Λες και ο Παύλος Μυλωνάς ξέρει καλύτερα από μια γυναίκα για τον πόνο – κυρίως ψυχικό – που έχει η άμβλωση. Λες και ο Παύλος Μυλωνάς γνωρίζει πως είναι να κρατάς ένα παιδί μετά από βιασμό και πως βιώνεις ξανά και ξανά το δράμα. Λες και όλες όσες επέλεξαν την άμβλωση το έκαναν απερίσκεπτα και χωρίς λόγους. Λες και του έδωσε κανείς το δικαίωμα να βγαίνει από τα κανάλια,να κουνά το δάχτυλο και ούτε λίγο ούτε πολύ να μας κοτσάρει την ταμπέλα του φονιά. Λες και δεν πέρασαν αρκετά, ο Μυλωνάς τους έλειπε.

ΥΓ: Φυσικά «το παιχνίδι είναι και πάλι στημένο» εφόσον κανένας δεν διανοείται να βγάλει στον αέρα τον Νικόλα Παπαδόπουλο ή την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου που συνυπογράφουν την Πρόταση Νόμου για τον εκσυγχρονισμό των αμβλώσεων απέναντι από τον Παύλο Μυλωνά. Να δούμε και εμείς πόση συντήρηση θα μαζέψει γύρω του το συγκεκριμένο επιτελείο.