Γιατροί εκτός ΓεΣΥ: Ζητούν να συνεχίσουν με ενδονοσοκομειακές πράξεις μέχρι τις 24 Νοεμβρίου

«Βολές» προς τον υπουργό Υγείας για τους χειρισμούς του - «Έχουμε εξαπατηθεί...»

Να συνεχίσουν κανονικά με ενδονοσοκομειακές πράξεις μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και την τελική απόφαση του Δικαστηρίου θέλουν οι εκτός ΓεΣΥ γιατροί που εργάζονται σε νοσηλευτήρια συμβεβλημένα με το γενικό σύστημα.

Μιλώντας στον Άστρα εκ μέρους των γιατρών που επηρεάζονται, ο Σάββας Καδής άσκησε έντονη κριτική προς τον Υπουργό Υγείας για τους χειρισμούς του, λέγοντας ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας απλά εκτελεί εντολές.

Σημείωσε πως οι γιατροί των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων συναίνεσαν ώστε να εισαχθούν τα νοσοκομεία τους στο ΓεΣΥ, αφού έθεσαν πρώτα ερώτημα προς τον ΟΑΥ, εάν θα μπορούσαν οι γιατροί που δεν είναι στο γενικό σύστημα, να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.

Ανέφερε πως μετά ο Γενικός Εισαγγελέας με μία ερμηνεία του ανέτρεψε τα πάντα.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι έχουν εξαπατηθεί, κάνοντας λόγο για ξεπεσμό των θεσμών. Σε κάθε περίπτωση, είπε ότι θα συνεχίσουν με εξωνοσοκομειακές πράξεις μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Σημείωσε πάντως ότι εάν η απόφαση είναι θετική προς τους γιατρούς αυτούς, θα κινήσουν αγωγή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Σημείωσε ότι εφόσον δεν έγινε κάποια τροποποίηση της νομοθεσίας, πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με το νόμο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy