Γιατροί στο ΓΝ Πάφου: «Τέρμα στις υποσχέσεις, άμεσες λύσεις»

Απεργούμε για την ασφαλιστική αβεβαιότητα διαμηνύουν οι γιατροί του ΓΝ Πάφου

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου συγκεντρώθηκαν σήμερα ιατροί που απεργούν για ένα εικοσιτετράωρο, σημειώνοντας πως βιώνουν μιαν ασφαλιστική αβεβαιότητα.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Τέρμα στις υποσχέσεις, άμεσες λύσεις», «Ποιότητα και ασφάλεια στην υγεία» και «Η επαγγελματική ασφάλιση των ιατρών του Δημοσίου είναι υποχρέωση του κράτους και του ΟΚΥπΥ» οι ιατροί του Νοσοκομείο Πάφου ανέφεραν πως βαρέθηκαν τις προφορικές υποσχέσεις.

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος ιατρός του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου αναφέρθηκε στην ασφαλιστική αβεβαιότητα που ταλανίζει, όπως είπε, τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η απεργία, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, αφορά την ασφαλιστική κάλυψη και ζητούμε την τήρηση του νόμου. Δυστυχώς, παρατήρησε, η ασφαλιστική αβεβαιότητα ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας εδώ και τέσσερα χρόνια.

O κάθε εργαζόμενος μη εξαιρουμένων των γιατρών, μόνιμων, αορίστου χρόνου και με συμβόλαιο, δικαιούται επαγγελματική αξιοπρέπεια και ασφάλεια, ανέφερε στο πλαίσιο της απεργίας ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου. Σύμφωνα με τον Δρα. Μουτήρη στη διάρκεια της απεργίας δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην Καρδιολογική Κλινική.

Άλλοι γιατροί που απεργούν στο νοσοκομείο Πάφου ανέφεραν πως ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας δεν έχει καθορίσει ως ήταν υποχρέωση του, τις διαδικασίες για τους ιατρούς που εργοδοτούνται με συμβόλαια. Επεσήμαναν ακόμη πως μέχρι και σήμερα οι κατ’ επανάληψη προσπάθειες της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι προς όλες τις κατευθύνσεις για έγκαιρη επίλυση του θέματος δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy