Γιατροί: Ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ ήταν αυτός που «πυροδότησε το κλίμα»

Την υστάτη, έγινε μια δήλωση από τον πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ που πυροδότησε το κλίμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η χθεσινή συζήτηση των κυβερνητικών ιατρών με τον Οργανισμό που διήρκησε πέραν των 5 ωρών, ανέφερε ο πρόεδρος του κλάδου γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Αγαθοκλής Χριστοφίδης.

Διαβάστε επίσης: Η παρέμβαση ανώτατου στελέχους του ΟΚΥπΥ που «τίναξε» τα πάντα στον αέρα…

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι όταν συζητήθηκε η ρήτρα ότι εάν ο ΟΚΥΠΥ ξεπεράσει το ανώτατο όριο των προβλεπόμενων εσόδων του, ποσό που αγγίζει τα 305 εκ. ευρώ ανά έτος, τότε ένα ποσοστό της τάξης του 10% θα δίνεται ως φιλοδώρημα στους γιατρούς του δημοσίου, υπήρξε μια άκαιρη όπως είπε τοποθέτηση από τον πρόεδρο του Οργανισμού ότι αν μπουν μέσα τα ΤΑΕΠ, δεν μπορεί να δοθεί αυτό το φιλοδώρημα. Και εκεί, σημείωσε, υπήρξε αντίδραση από πλευράς γιατρών που αποχώρησαν από το τραπέζι του διαλόγου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε πολλά σημεία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Για αιτία πολέμου κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, λέγοντας ότι ο αυταρχισμός του ΟΚΥΠΥ δεν θα περάσει.

Ο Σωτήρης Κούμας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι ενώ σχεδόν όλα ήταν συμφωνημένα, την υστάτη τινάχθηκε στον αέρα η συζήτηση με την παρέμβαση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ. Ο κ. Κούμας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν θα επαναλάβει εαυτόν και να αποφασίσει για τους κυβερνητικούς ιατρούς χωρίς αυτούς. Κάτι τέτοιο, τόνισε, θα είναι καταδικαστέο και θα έχουν το δικαίωμα για όποια μορφή αντίδρασης.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ τόνισε ότι κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση υπήρξαν συμβιβαστικές προτάσεις από τους κυβερνητικούς ιατρούς αλλά ο Οργανισμός δεν τις αποδέχτηκε. Είπε ακόμα ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν αποδεχόταν αυτό που οι ίδιοι έβαζαν κάτω ως βάση για συζήτηση δηλαδή η παραγωγικότητα να ισούται με αυξημένο ποσοστό κινήτρων.

Πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός απέρριψε ακόμα και συμβιβαστική πρόταση που κατατέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου από το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Κούμας κάλεσε τον ΟΚΥΠΥ να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί τον κομβικό του ρόλο λέγοντας ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει συμφωνήσει με τον ΟΑΥ.

Σημείωσε ότι θα αναμένουν την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ και μετά θα τοποθετηθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.