Γιατρός Σοφοκλής Σοφοκλέους: «Γιατί όχι μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους;»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Ημίμετρο χαρακτήρισε την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα φαρμακεία, ο πυρηνικός γιατρός και επικεφαλής του παρατηρητηρίου για το covid-19 Σοφοκλής Σοφοκλέους, επισημαίνοντας ότι τα φαρμακεία είναι χώροι όπου εξαερίζονται και δεν θα προσφέρει κάτι περισσότερο.

Διερωτήθηκε γιατί να μην αποφασιστεί η χρήση μάσκας σε φυσιοθεραπευτήρια ή άλλους κλειστούς χώρους. Τόνισε ταυτόχρονα ότι θα πρέπει όλοι πλέον να χρησιμοποιούν τη μάσκα τους και μάλιστα σωστά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι με αυτή την παραλλαγή κορωνοϊού ένας στους δυο κολλά κορωνοϊό και ότι το ποσοστό θετικότητας κυμαίνεται στο 14 %. Επίσης, είπε ο κύριος Σοφοκλέους, η νέα παραλλαγή προχωρά και στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα,  δηλαδή στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα όσοι κολλούν να νοσούν πιο βαριά.

Ερωτηθείς, ανέφερε ότι δεν γίνεται πλέον καθόλου ιχνηλάτηση και τόνισε ότι δεν έπρεπε να είχε εγκαταλειφθεί ένα τόσο σοβαρό όπλο. Κατήγγειλε επίσης ότι δεν δημοσιοποιούνται οι εξετάσεις που γίνονται στα λύματα για να εξακριβώνεται έγκαιρα η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όσον αφορά το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, είπε ότι δεν παραχωρείται στους προσωπικούς γιατρούς, για να το δίνουν στους ασθενείς τους και να προλαβαίνουν τα φαινόμενα long covid-19.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.