«Γιαβάς-γιαβάς» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν 

«Γιαβάς-γιαβάς» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, λέει η Αθήνα

Την άποψη ότι μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είναι, αυτή τη στιγμή, πρώιμη εξέφρασε χθες τόσο η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. «Γιαβάς – Γιαβάς. Πρώτα η συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών και στη συνέχεια βλέπουμε. Είναι νωρίς, νομίζω, ακόμα», ήταν η απάντηση του κ. Παπαϊωάννου, σε αντίστοιχη ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στην έκθεση του κ. Μπορέλ για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου, τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να έχει μια διττή προσέγγιση, με το «καρότο και το μαστίγιο να είναι πάντα στο τραπέζι», όπως είπε.

«Από τη μια είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εξετάσουμε τα σημεία μιας θετικής ατζέντας με την Τουρκία, αλλά υπό έναν απαράβατο αυστηρό όρο, η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Στο μεταξύ, σήμερα στη 13:15 ώρα Βρυξελλών, αναμένεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να έχει τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από κοινού με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.