Γιλντιρίμ: Καιρός να νομιμοποιηθούν «τα δύο κράτη και η ίση κυριαρχία»

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο κράτη με ίση κυριαρχία και είναι καιρός αυτό να νομιμοποιηθεί, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας ότι αυτός θα είναι ο στόχος τους μετά τις “εκλογές” στα κατεχόμενα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚατά τη συνάντησή του με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο “πρωθυπουργός” Φαίζ Σουτζούογλου, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στα κατεχόμενα με πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Ανέφερε ότι απομένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι τις ‘εκλογές της 23ης Ιανουαρίου. “Ελπίζω ότι μετά τις 23 θα δημιουργήσουμε μια σταθερή ‘κυβέρνηση’, μια σταθερή πολιτική, μια σταθερή οικονομία και μια σταθερή κοινωνική ζωή στη ‘βόρεια Κύπρο’”, ανέφερε.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι “δεν υπάρχει καμία δυσκολία που η ‘τδβκ’ και η Τουρκία, ως ένα έθνος και δύο κράτη, δεν μπορούν να ξεπεράσουν με αλληλεγγύη και ενότητα στις καλές και στις δύσκολες στιγμές, όπως στο παρελθόν. Το γνωρίζουμε αυτό”.

Υποστήριξε ότι ο κυπριακός λαός δοκίμασε κάθε είδους εποικοδομητικές προτάσεις για τη λύση του Κυπριακού για χρόνια. “Όλες οι επιλογές, όλες οι εναλλακτικές έχουν δοκιμαστεί στο Κυπριακό και στο στο τέλος, αποκαλύφθηκε ότι η άλλη πλευρά δεν είναι ειλικρινής και δεν αναζητά λύση. Αυτό είναι ξεκάθαρο σαν το φως της ημέρας. Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο κράτη με ίση κυριαρχία”, είπε.

Πρόσθεσε ότι πιστεύουν πως είναι καιρός “αυτό ( το κράτος) να νομιμοποιηθεί και να γίνει γνωστό στη διεθνή κοινότητα”.
“Ο επόμενος στόχος μας είναι να προωθήσουμε αυτή τη δίκαιη υπόθεση ενώπιον όλων των περιφερειακών και παγκόσμιων διεθνών οργανώσεις, ιδιαίτερα τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως Τουρκία και ως ‘τδβκ’, με την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα που θα προκύψει μετά τις εκλογές σας στη νέα περίοδο”, ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.